AKTUELNO

Najbolji srpski automobilista svih vremena Dušan Borković, izazvao je oduševljenje među Marokancima dok je predstavio boje srpske izložbe za EXPO2027 Belgrade na FIA Svetskom prvenstvu. Tim Borković je uspešno organizovao prisustvo impresivne zastave EXPO2027 na stazi u Marakešu, na mestu nekadašnjeg marokanskog Expo-a.

"Velika mi je čast što 10 godina unazad predstavljam Srbiju na najvišem rangu automobilizma, a ovog vikenda i na FIA TCR Svetskom prvenstvu u Maroku, Africi. Svake godine imam svoja uobičajena obeležja “Invest and Visit Serbia” na trkačkom autu i odelu, a od ove godine imam to zadovoljstvo da promovišem i našu izložbu za EXPO2027. Ova zastava nije samo komad platna, već simbol zajedništva i napretka, koji će biti centralna tema EXPO2027 Belgrade", rekao je naš šampion.

EXPO2027 predstavlja priliku za Srbiju da pokaže svoju inovativnost, kulturno nasleđe i ekonomski potencijal globalnoj publici. Borković, svojim prisustvom na svetskoj automobilističkoj sceni, ističe važnost ove inicijative i pruža podršku srpskom narodu u ostvarivanju ciljeva.

Trke FIA TCR Svetske serije su na programu ovog vikenda.