AKTUELNO

Obezbedite mu ono što mu je najpotrebnije.

Dolazak novog kućnog ljubimca u porodicu je bez sumnje mnogo lep događaj.

Međutim, za taj dolazak morate biti i spremni.

Na osnovu ovog mini vodiča biće vam lakše da shvatite kako treba da se pripremite za dolazak novog člana porodice u vaš dom.

Odvojte kutak za ljubimca

Vašem kućnom ljubimcu nabavite ležaljku i smestite je na jedno mesto koje će biti njegova “baza”. Moderni krevetići za kućne ljubimce izgledaju veoma lepo, a pored toga su i udobni, što je veoma bitno. Takođe, s obzirom na njihov jedinstveni dizajn, nećete morati da brinete da li će se uklopiti uz vaš enterijer.

Razmislite o tepisima

Ponovo razmislite o svim podnim oblogama koje imate u kući – tepisima, itisonima, prostirkama. Dok se ljubimac ne navikne na život u kući, najbolje je da ih privremeno sklonite, posebno tepihe koji su skupi i koji se lako prljaju. Na jedno mesto postavite pelenu kako bi vaš ljubimac naučio da ne vrši nuždu svuda po kući.

Pripremite igračke

Ukoliko budete imali dovoljno zanimljivih sitnica sa kojima ljubimac može da se igra po ceo dan, možete sprečiti da svoje zubiće oštri na nogarama od sofe ili fotelje. Ako vam je bitno da sve bude u tonu, dobre vesti su da igračke za životinje postoje u svim formama, oblicima i bojama.

Obezbedite činiju

Posude sa hranu i vodu su vašem ljubimcu najbitnije. Izaberite onu pogodne veličine, a danas na tržištu postoje posude različitih oblika i dizajna koje mogu izgledati vrlo interesantno.

Proverite kućne biljke

Kada imate ljubimce, ključno je da u kući nemate toksične biljke koje bi oni mogli slučajno da pojedu. Proverite da li se biljke koje imate u kući nalaze na pet – friendly listi.

#kućni ljubimac