AKTUELNO

Kako mačka pokazuje da vas voli – obratite pažnju na ove signale!

Iako mnogi imaju predrasude o mačkama, smatrajući ih lukavim, koristoljubivim i hladnim životinjama, u odnosu na pse – samo vlasnici mačaka znaku koliko je srce ovih krznenih ljubimaca. Dokazano je čak i da predenje mačke pozitivno utiče na fizičko i mentalno zdravlje čoveka.

Mačke imaju različlite karaktere, neke se ranije opuste, pokazuju više interesovanja, neke vole više, a neke manje da se maze, ali jedno imaju zajedničko – na isti način pokazuju da vas vole.

Postoji niz znakova kojima mačka pokazuje vlasniku nasklonost i ljubav, a jedan od najdominantinijih jeste namigivanje. Ovaj potez se naziva „mačiji poljubac“. Ukoliko ,mačka zatvara i otvara oči dok vas gleda, pokazuje da vas jako voli.

Još neki od znakova jesu mjaukanje, odnosno kada se obraćate mački, a ona vam uzvraća mjaukanjem – pona je komunikativna i pokazuje da sa vama ima posebnu vezu. Sigurno se nećete obradovati kada vam mačka ispred ulaznih vrata ostavi miša ili guštera, ali ona vam na taj način pokazuje kako je veš lovac, ali vam i iskazuje ljubav. Za nju je ovaj gest vid poklona, odnosno plen koji želi da podeli sa svojom porodicom, a za nju ste to vi.

Kada mačka više preferira da spava sa vama u krevetu pre nego na svom mestu za spavanje, to je znak da joj je potrebno vaše prisustvo kako bi se osećala sigurno, srećno i ispunjeno.

Autor:

#Mačka