AKTUELNO

Mace su blagoslovene apetitom, ali i veoma izbirljive.

Mačke mogu mnogo da pojedu, a postoji podatak da su u stanju da za jedan dan jedu i po 20 puta. Međutim, mace su ujedno i veoma izbirljive. Neće sve da jedu i neće uvek. Imaju omiljenu hranu, a onda odjednom prestanu da je jedu.

Ukoliko primetite da maca odbija hranu i da je čitav dan prošao, a ona nije prišla posudici - treba da se zabrinete. Ovo naročito važi ako je reč o njenoj omiljenoj hrani. Ako se ponaša normalno, a odbija hranu nabavite joj ukusni obrok sa ribom.

Ako maca izlazi napolje možda je došlo do trovanja. Takođe, treba da znate i da su mace najbolji kontrolor da li je hrana pokvarena, ali ako šeta ulicom možda je našla na namerno otrovanu hranu.

Ukoliko je uvek u stanu prvo joj proverite zube. Setite se, da li je nedavno dobila vakcinu, jer i to može da "ubije" apetit. Ako maca ima temperaturu to ćete primetiti po očima i ponašanju.

Pošto mačka ne sme da ne jede duže od dan dva morate je odvesti kod veterinara, jer je možda reč o ozbiljnijoj bolesti, poput oboljenja bubrega. Verovali ili ne, ali mace mogu da dobiju i dijabetes.

Mačke ne vole stres i kada se presele ili dožive neki šok izgube apetit.

#Ljubimac