AKTUELNO

Znamo da sigurno obožavate vašeg četvoronožnog ljubimca, ali da biste bili sigurni da i on to zna, pokažite mu ljubav na sledeće načine:

5. Češkanje iza uva

Verovatno ste već nekada češkali svog ljubimca iza uva, ali da li ste znali da je to za njih takoreći prava poslastica. Prepustiće vam se momentalno i prihvatiće vašu ljubav.

4. Dozvolite ljubimcu da vam jede iz ruke

Ovo je dobar način da uvedete štene u porodicu. Psi koji imaju ovakav tretman često postanu pravi porodični psi. Ipak, ukoliko su deca ta koja će ih hraniti, obavezno ih nadzirite.

3. Komande

Psi razumeju različite komande, ali i ton kojim im govorite. Ako im kažete “volim te”, pa ga onda pomazite ili uradite nešto drugo lepo za njega, on će to sigurno shvatiti na pravi način.

Foto: Pixabay.com

2. Dresiranje psa

Na žalost, mnogi vlasnici ne daju svojim psima pravu edukaciju. Kada mu posvećujete dovoljno vremena, vežbate s njim i dresirate ga, on će biti i bliži vama.

Mnogi psi i vole dresuru jer dobijaju nagradice koje naravno obožavaju.

1. Razumite svog psa

Možda ste se nekada zapitali da li psi razumeju ljubav i odgovor je “da”. Postoji mnogo reakcija koje psi izražavaju u različitim situacijama. Treba da proučite ove reakcije, pomognete mu da prevaziđe negative, a ohrabrite one pozitivne.

#Ljubimac

#Pas