AKTUELNO

Često se može čuti o radnim psima koji se koriste kao pratioci slabovidima, u vojsci ili kao policijski psi, ali da li ste se nekada zapitali kako jedan takav odnos može da izgleda?

U nastavku je jedan od predivnih primera odnosa psa Matisa i njegovog ljudskog pratioca koji udruženim snagama rade u čuvenoj K9 policijskoj jedinici.

K9 je specijalizovana policijska jedinica u SAD koja uz pomoć svojih specijalno obučenih pasa radi na poslovima pronalaženja droge. Poznati su između ostalog i po tome što policajci iz ove jedinice provode zaista dosta vremena sa svojim četvoronožnim radnim partnerima, a vrlo često i žive sa njima i van radnog vremena. Na taj način ostvaruju neraskidive prijateljske veze za ceo život. Ukoliko vas brine šta se događa sa psom kada mu je vreme za penziju, znajte da njegov vlasnik tada dobija priliku da ga otkupi za simboličan iznos od 1 dolara od grada kako bi mogli da zajedno uživaju u zasluženom odmoru.

Ovaj neobičan dvojac je dodatno približila Matisova povreda na poslu, a više o njihovom prijateljstvu možete pogledati u nastavku:

#K9

#Pas