AKTUELNO

Kažu – slažu se kao pas i mačka. Najbolje poređenje kada želite da istaknete neslaganje dvoje ljudi. Međutim, da nije sve tako crno-belo spremni smo da vam otkrijemo danas.

Šta biste uradili ako vaša mlađa ćerka želi da udomi macu koju je pronašla, a vi već imate psa u dvorištu? Verovatno biste pokušali na sve načine da je odgovorite od te namere, jer biste bili zabrinuti za njenu bezbednost. Srećom po vas ako imate jednog od ovih pasa, mače će biti bezbedno u njegovoj okolini. Koji su to psi koji se slažu sa mačkama, spremite se da saznate.

ZLATNI RETRIVERI

Zlatni retriveri su jedni od najzahvalnijih pasa, koji čine najmanje iznenađenje u ovom pogledu na našoj današnjoj listi. Osim što su izuzetno laki za treniranje, obožavaju decu i da, vole mačke. Svakako da bi se ljubav između pasa i mačaka rodila potrebno je da jedno drugo upoznaju još dok su vrlo mladi (dok štene ima do 4 meseca). Na ovaj način naučiće da oboje pripadaju porodici i da su njeni ravnopravni članovi.

BASET

Ovi dugouhi mališani, znaju da budu vrlo tvrdoglavi i da zadaju svojim vlasnicima poteškoće pri dresuri. Ove odlike su možda i razlog zbog kog se tako dobro slažu sa mačkama. Veliki umovi razmišljaju slično, složićete se. Baset je pas blage naravi i prema istraživanjima duže živi od većine drugih rasa. Nakon igre, baš poput mačke baset će se sklupčati u uglu i dremati. Osim sa mačićima baset se slaže i sa odraslim mačkama.

Foto: Pixabay.com

KOVRDŽAVI BIŠON

Sićušni bišon je vrlo razigrana vrsta psa koja voli društvo, bilo vaše, bilo mačije. Znatiželjan je baš kao i mačka, što ga čini njenim idealnim partnerom za brojne avanture. Ne vole da budu zapostavljeni niti da spavaju sami u nekom uglu, zbog čega će uvek rado dozvoliti mački da se sklupča kraj njih. Starije temperamente mačke nisu baš najbolje društvo za bišona naročito ako su u porodici bile pre njega.

BIGL

Bigl je lovački pas, uzgajan da živi i radi u grupi, zbog čega mačku ne smatra kao pretnju niti neprijatelja već kao kolegu odnosno člana čopora. Bigl je energičan ali vrlo nežan kada je u pitanju kontakt sa ljudima. Takođe tu svoju nežnoću prenosi i na mačke. Najbolje bi bilo da mačku i bigla upoznate još dok su oboje vrlo mladi, jer ovi psi zavijaju i to glasno, što zna da uplaši mačku koja nije na to navikla.

#Mačka

#Pas