AKTUELNO

Bračni par iz francuskog grada L’Avra završio je zbog prevare s kućnim ljubimcem koji je mogao da bude prilično opasan.

Naime, njih dvoje su, kako je preneo Lad Bible, za 6.000 eura kupili mladu mačku rase savana. Ili su barem tako mislili.

Pokazalo se da su im prevaranti umesto velike, ali bezopasne mačke, prodali mladunče tigra.

Sve je počelo 2018. kad su se kupci našli s prodavcem koji im je umesto mačke podvalio tri meseca staro mladunče tigra, a oni, kako tvrde, nisu primetili o čemu se radi sledećih nekoliko dana.

Kad su shvatili da nešto nije u redu, pozvali su policiju koja je pokrenula istragu koja je ovih dana završena hapšenjem devetero ljudi, uključujući i par kupaca.

Držanje tigrova u Francuskoj nije legalno, a situaciju dodatno komplikuje činjenica da se radi o mladunčetu sumatranskog tigra koji je zaštićena vrsta. Kupci se terete za kupoprodaju zaštićene vrste, a ostali se uz to terete i za organizovani kriminal.

Kako piše France Blue, tigar je bio dobrog zdravlja pa je predat u nadležnost francuskoj službi za biodiverzitet, ali nije otkriveno gde su ga oni na kraju smestili.

Inače, savana mačke se smatraju najskupljim mačkama na svetu, a nastale su ukrštanjem domaćih mačaka s afričkim divljim mačkama.

#Francuska

#Mačka