AKTUELNO

Na šokantnom snimku vidi se trenutak kada je obalska straža SAD otvorila vatru na veliku ajkulu koja se približavala mornarima koji su plivali u okeanu. U vodi je bilo čak 40 osoba.

Službeni fotograf broda fotografirao je vesele mornare kako skaču s broda i uživaju u moru, a letnje radosti naprasno su prekinute kada se preko radija čulo upozorenje - približava se morski pas.

Predator je uskoro primećen i s broda i u sekundi je nastala panika. Odmah je aktiviran manji brod kako bi pokupio mornare, a zapovednik broda, za kojeg kažu da je veliki ljubitelj životinja, izdao je naredbu - pucajte!

Čovek zadužen za sigurnost posade, Semjuel Sintron, počeo je da puca ka ajkuli dugačkoj skoro dva i po metra kada je počela da pliva ka njegovim kolegama koji su plivali u Pacifiku, prenosi britanski San.

Svi članovi posade uspeli su da izbegnu morsku neman, a u objavi na Fejsbuku rekli su da će ovaj događaj dugo prepričavati.

Kažu da je to bila scena kao iz holivudskih filmova.

- Bez preterivanja, bio je duži od dva metra. Plivao je prema skupini od 30-40 ljudi koji su se bezbrižno kupali. Naš 'anđeo čuvar' Semjuel Sintron odmah je krenuo da puca na neman. Deo posade se popeo na mali brod, dok je ostatak doplivao do većeg. Srećom, morski pas se okrenuo i otišao. Svi smo bili fokusirani i na kraju je prošlo sve dobro. Čak smo spasili i jednoroga na naduvavanje - napisali su na Facebooku.

Kako se dalje navodi, ni ajkula nije povređena, a pucnji su je samo odvratili od napada.

Obalska straža je u drugom objavi saopštila kako su se pojavile i druge ajkule na tom mestu, ali da su na kraju otplivale sa predatorom.

#Ajkula

#Okean

#mornari