AKTUELNO

Iako su priče o vernosti pasa često tipične, uvek iznova iznenade i preplave nas emocijama!

Oduvek je pas bio čovekov najodaniji prijatelj, a dokaz tome su brojne priče koje neretko dele njihovi vlasnici. Svi smo upoznati sa pričom o Hačiku koji je uporno i beznadežno čekao povratak svog vlasnika, a ova priča postala je simbol vernosti i prijateljstva.

Pas nikada nije bio samo životinja, već i član porodice, a o jačini privrženosti govori i priča jedne Beograđanke. Reč je Zemunki, inače devojci u 9. mesecu trudnoće, čiji je šestogodišnji mešanac po imenu Milica jutros – nestao! 

Foto: Privatna arhiva

Ne brinite, ova priča ima srećan kraj, a evo kako je počela.

- Živim u stanu i, s obzirom na to da je na snazi zabrana kretanja, Milica je trenutno u kući moje mame koja živi dva kilometra od mene. Pas tamo uživa, budući da ima dvorište i konstantnu mogućnost da boravi na otvorenom. I dok je jutros trajala dozvola za šetanje pasa, moja mama je izvela Milicu van dvorišta. Međutim, zapričala se sa komšinicom i u jednom trenutku Milice nigde nije bilo – započinje ova Zemunka svoju priču za Pink.rs.

Tada praktično nastaje drama – majka zove svoju ćerku i usplahireno joj objašnjava šta se desilo.

- Odmah sam počela da plačem! Mama mi je rekla da je Milica možda krenula ka nama, jer je često šetamo baš tom trasom, od moje do njene kuće. Ponadala sam se da se zaista to i desilo, ali zbog zabrane kretanja, nije bilo načina da izađem iz kuće i proverim – priča nam ova Zemunka. 

Ističe da put nije jednostavan, da nije reč o pravcu, već da je puno sporednih ulica i velikih raskrsnica kroz koje se mora proći. Kako objašnjava, iz prvog puta se ne bi snašao ni čovek, a kamoli pas. 

Foto: Beograd.rs

- Bila sam van sebe jer nije bilo načina da odem da je tražim! Inače sam jako vezana za Milicu, koja je, osim što je član porodice, ujedno i uspomena na pokojnog oca. Zajedno smo je nabavili i odgajali. Pomislila sam: šta ću ako joj se nešto desi i šta ću ako mi počne porođaj, a nisam je pronašla?! – priča nam vlasnica, a onda nam otkriva epilog priče koji je neverovatan:

- Nekoliko puta sam dolazila do ulaza u svoju zgradu, dozivala je, pa se panično vraćala u stan i prelazila sa jednog prozora na drugi. Uplakana sam posmatrala ulicu, nadajući se da će naići, da će dotrčati u pravcu moje zgrade. To se, verovali ili ne, i desilo posle 15 minuta! Milica je stajala pred našom zgradom! – oduševljena je Zemunka.

Njenoj sreći, kaže, nije bilo kraja!

- Uvek sam govorila da je ona moja pametnica, a to se i pokazalo. I zamislite koliko je velika ljubav i odanost koju pas oseća kada je ona uspela da pređe dva kilometra bez greške i dođe do nas – zaključuje ona, opisujući da je ponovni susret sa njoj probudio osećaj neopisive sreće i olakšanja. 

Pametnica Milica sada se nalazi u stanu svoje vlasnice, a gde bi drugo i bio, budući da je svojim dolaskom do zgrade pokazala kategoričko insistiranje.

#Pas

#Potraga

#Zemun

#milica