AKTUELNO

Ovaj začin ubrzava mršavljenje, a pokazano je da efikasno podstiče topljenje masti na stomaku i uopšte, na celom telu.

Kim je začin koji ne koristimo dovoljno, ali ono što mnogi ne znaju je da je ovaj začin sjajna pomoć u mršavljenju. Ne samo što ubrzava mršavljenje, već dobro deluje i na zdravlje:

Podstiče varenje tako što povećava aktivnost digestivnih enzima u crevima.

Seme je bogato gvožđem i jedna kašičica ovog začina sadrži oko 1,4mg gvožđa i snižava loš holesterol.

Kim i mršavljenje

Ovaj začin ubrzava mršavljenje, a pokazano je da efikasno podstiče topljenje masti na stomaku i uopšte, na celom telu. Prvi rezultati vidljivi su već nakon 15-20 dana ukoliko se svakodnevno jede kim ili pije voda sa ovim začinom.

Jedna sprovedena studija u kojoj je učestvovalo 80 gojaznih žena podeljena je u dve grupe, od kojih je jedna skvaodnevno konzumirala kim, a druga grupa je kontrolisala svoju ishranu. Na kraju, ispostavilo se da su mnogo brže mršavile one dame koje su konzumirale kim.

Ovaj začin deluje tako što poboljšava varenje i ubrzava metabolizam, pa se samim tim i kalorije brže sagorevaju.

Potopite dve kašike kima u vodu i ostavite da stoji pet-šest sati ili preko noći. Nakon toga pokuvajte vodu sa semenkama, pa procedite. Dodajte malo limunovog soka i pijte svako jutro na prazan stomak, u periodu od dve nedelje.

Kim u prahu sa jogurtom

Pomešajte kašičicu kima u prahu sa kašičicom jogurta i to jedite nakon svakog obroka 15 dana.

Kim u prahu

Prokuvajte šolju vode i dodajte malo kima u prahu. Možete da dodate i malo soli, kako bi napitak bio ukusniji. Pijte ga nakon svakog obroka 20 dana.

Autor: