AKTUELNO

Ovas je jedna od najzdravijih namirnica, ali kupovna ovsena kaša je loša za zdravlje, nutricionistkinja objasnila i zašto!

Ako želite da unosite više vlakana, možda imate problem s varenjem ili biste jednostavno hteli da se rešite kojeg kilograma viška.

Ali znajte da mnogi proizvodi na kojima "ponosno" piše da sadrže dodata vlakna kriju gomilu kalorija i štetnih sastojaka! Jedan od njih je i kupovna ovsena kaša koju mnogi jedu za doručak!

"Brze ovsene kaše prave se od ovsenih pahuljica koje su skuvane na pari i opet osušene, ali obično imaju i neki dodati ukus kao što su cimet, čokolada ili voćna aroma", rekla je nutricionistkinja Lisa Hajim.

Foto: Unsplash.com

"Ovas jeste jedna od najzdravijih namirnica, ali ne kada joj se doda gomila šećera i soli da bi imala ukus, kao i veštačke boje i ukusi kojima tu nije mesto. Ovakve kaše imaju visok glikemijski indeks, što znači da vam od njih šećer u krvi brzo skače. To je naročito zabrinjavajuće ako imate dijabetes ili ste u predijabetičnom stanju", rekla je ona.

Ako želite da budete sigurni, napravite sami ovsenu kašu i dodajte joj sveže voće, jogurt i popijte zeleni čaj, to je najbolji način da unesete vlakna, vitamine i minerale i rešite se kilograma viška!

#doručak