AKTUELNO

Ulje se, nakon dva i po minuta, veže sa pljuvačkom. Zatim ulazi u krv, a nakon deset minuta izvlači štetne stvari iz organizma kroz pljuvačnih kanala.

Mućkanje ulja u ustima je, još u davno vreme u Indiji, bilo poznato po otklanjanju srćanih oboljenja. Nauka na Zapadu tek treba da se pozabavi proveravanjem ovih rezultata. Brojni su dokazi koji pokazuju da mućkanje ulja izvlači sve toksine i pesticide iz masnih tkiva u našem organizmu. Ova tehnika uklanja gingivitis, naslage na zubima, osvežava dah, razrađuje šlajm i ojačava desni. Bilo koje ulje uklanja sve bakerije, otrove i parazite u ustima i limfnom sistemu.

Foto: Unsplash.com

Ako imate problema sa sinusima, promućkajte ulje nekoliko puta u vašim ustima i sinusi će se pročistiti. Sve probleme disajnog sistema možete takođe otkloniti zadržavanjem ulja u ustima. Trenutno dokazuje delotvornost ove tehnike u otklanjnju bolesti bubrega, jetre i srca.

Savetuju se susamovo i kokosovo ulje, jer ubijaju bakterije i za sobom, ostavljaju probitoike.

Potrebno je da izmešate pola kašike nerafinisanog susamovog ulja sa pola kašičice kokosovog ulja, pa dodajte malo mlevene kurkume. Dobijenu smesu mešajte od 10 do 20 minuta i to najbolje u jutranjim časovima, pre svakog obroka i pića.

Smatra se da se ulje nakon dva i po minuta veže sa pljuvačkom, nakon toga ulazi u krv, a nakon deset minuta izvlači štetne stvari iz organizma kroz pljuvačne kanale.

Ako vam je ulje posle mućkanja postalo belo i retko – efekat je postignut. Ako vam ostane žuto i gusto, niste dovoljno mućkali.

Bolesti će nestati u zavisnosti od njihove ozbiljnosti. Problemi zuba i desni rešiće se nakon jednog dana mućkanja ulja, dok za hronične bolesti je potrebno više vremena, od nekoliko meseci do godinu dana.

Autor: Pink.rs