AKTUELNO

Kako se izboriti sa bogatom zimskom trpezom, a održati vitku liniju, saznajte upravo sada.

Lepo vreme nas je i zvanično napustilo, leto je sada već iza nas, ali to ne znači da smo i izazove ostavili tamo. Znamo da su za mnoge protekli meseci bili veoma naporni i stresni, što je naravno ostavilo i trag na zdravlje ali i liniju.

Dosta vaših poruka nam je stizalo u proteklom periodu koje su glasile slično, a njihova suština je bila ta da se zbog stresa i manjka kretanja suočavate sada sa problemom viška kilograma.

Glavno pitanje je kako da se izborite sa tim viškom? A za njim slede i pitanja kao što su…

Kako da prevaziđete prepreke u narednom zimskom periodu?

Kako da odolite slatkišima kada ste nervozni?

Kako da izbegnete „fast food“ kad nemate vremena za kuvanje?

Kako da ne preterate sa hranom kad već imate česte napade gladi?

Ovo su česta pitanja i izazovi koji nas posebno muče u ovom periodu godine, kada se vraćamo obavezama nakon letnje pauze, kada smo pod stresom i kada zbog hladnog vremena više ni vožnja bicikla ili duža šetnja nisu mnogima prijatne.

Znamo da nam se zbog stresa često jedu slatkiši, ali i da smo češće željni brze i kalorične hrane, a obroci nam nisu redovni zbod nedostatka vremena…

Šta tada možemo da uradimo i kako da se ponašamo i koji su to najčešći izazovi?

KAD NAM SE JEDU SLATKIŠI:

Rešenje sa brzim dejstvom: odmah uzmite kašičicu kokosovog ulja i napad želje za slatkim će nestati.

Rešenje na duže staze: potrudite se da kao izvor šećera u okviru obroka imate porciju voća, kako bi izbegli napade želje za slatkišima. Značajan saveznik koji će pomoći da se suzbije želja za slatkišima je i mineral hrom. Hrom možete pronaći u okviru novog Herbafast proizvoda – Herbafast Avantgarde – dovoljna je samo jedna kapsula dnevno i mirni ste.

Foto: Promo

KAD NAM SE JEDE FAST FOOD:

Rešenje sa brzim dejstvom: ako već „morate“ da pojedete nešto od „fast food“ hrane, jedite je obavezno uz veću količinu vlakana koja će „pokupiti“ višak masnoće i ugljenih hidrata (to može biti neka salata, ili da uvek pri ruci imate kesicu Herbafast fibera (vlakna) koju ćete popiti pre obroka)

Rešenje na duže staze: potrudite se da planirate obroke i kad god možete spremite obrok koji ćete poneti sa sobom ukoliko znate da neće biti izbora „kvalitetne/zdrave“ hrane u blizini. Takođe, potrudite se da vaši obroci imaju neophodne zdrave masnoće koje će vas držati duže sitim, a uz redovan unos vlakana i te masnoće biće „neutralisane“.

KAD NAS UHVATI NAPAD GLADI:

Rešenje sa brzim dejstvom: popijte veliku čašu vode! Centar za žeđ je blizu centra za glad (u mozgu), pa ćete uz pomoć unosa vode zavarati trenutni osećaj gladi, sve dok ne budete u prilici da pojedete konkretan obrok (grickalice nikada nisu dobro rešenje – samo ćete uneti višak kalorija, a bez da ste uneli hranu koja vam je zaista potrebna.)

Foto: Promo

Rešenje na duže staze: potrudite se da imate redovne obroke i ne preskačite doručak! Idealno je da imate obroke na oko 3,5 do 4 sata razmaka između. U zavisnosti od stepena fizičke aktivnosti i ritma spavanja, idealno je da imate 4 obroka u toku dana i onda sigurno nećete imati napade gladi. Važna je i količina hrane koju unosite, pa vodite računa da ne preterate ili da unesete premalo hrane, jer ćete tako usporiti metabolizam.

Znamo da većina želi odmah da primeti rezultat preduzetih mera i to je razumljivo. Realnost je da moramo biti istrajni i uporni bar neko vreme da bi videli rezultate, tačnije i da bi i drugi primetili našu transformaciju. Pored svega, veoma je važno da u ovim danima sačuvamo naše zdravlje i ne narušimo svoj imunitet. Zato uvek kad rešite da smanjite kilažu, čak i „na brzinu“ – izaberite da mršavite zdravo, a da se vidi!

Autor: Pink.rs

#Zdravlje