AKTUELNO

Izlečite loše raspoloženje na potpuno prirodan način

Ponekad se dogodi da ne možemo izići na kraj sa svim zadacima i obavezama koje moramo obaviti, pa se vrlo često javlja osećaj uznemirenosti, zabrinutosti, straha i tuge. Kao posledica takvih osećaja neretko se javlja ubrzan rad srca, nesanica, glavobolje, umor, znojenje ruku i u nekim slučajevima povišeni krvni pritisak. S obzirom da ponekad ne možemo uticati na događaje koji uzrokuju takva stanja, sebi možemo pomoći prorodnim lekovima. Eterična ulja imaju pozitivn efekat na nervni sistem, pa ukoliko vas savlada stres izaberite jedno i utrljajte na slepoočnice, stopala ili se izmasirajte.

Ova ulja su najmoćnija za lečenje anksioznosti i uznemirenosti:

Ulje lavande

Lavanda je vrlo otporna biljka koja se može uzgajati u bašti i ne zahteva puno brige. Kad se koristi u sklopu aromaterapije ona uklanja napetost i gnev i opušta osobu. Dobro je i za one koji pate od nesanice.

Jasmin

Jasmin nazivaju “kraljem” među mirisnim uljima. Poseduje miris koji je senzualan i opušta. Koristi se i protiv mentalne blokade, nervoze i tuge. Sasvim dobro deluje i kao antidepresiv.

Kamilica

Ulje kamilice je takođe odlično za smirenje. Deluje kao sedativ, a u obliku čaja poznat je kao napitak za opuštanje. U aromaterapiji njegova uloga nije puno drugačija. Osim što smiruje, smanjuje bol i stres.

Ružino ulje

Ružino ulje koristi za ublažavanje histerije, tuge i depresije. Neki tvrde da balansira ženske hormonalne cikluse.

#Zdravlje