AKTUELNO

Saznajte koji su to sporedni efekti ispijanja alkohola pored nadutosti, i kako da ih rešite.

Ako ste skloni konzumaciji alkohola, preporučuje se što više pijete negaziranu vodu, kako biste se brzo oslobodili nadutosti. Zapravo, voda za piće pre, za vreme i posle konzumiranja alkohola može da pomogne da se spreče njeni upalni efekti na organizam.

Koji su drugi sporedni efekti konzumiranja alkohola?

Osim nadimanja, konzumiranje previše alkohola može višestruko oštetiti vaš organizam: može uzrokovati oštećenje mozga, jetre, povećati rizik od kancera, kao i rizik smrtnosti usleda utomobilskih nesreća, povreda, ubistva i samoubistva. Ako ste trudni, konzumiranje alkohola može naškoditi vašoj bebi i nikako se ne preporučuje.

Ostali načini za sprečavanje nadutosti su:

 Jedite i pijte sporije, jer se tada smanjuje količina vazduha koju možete progutati. Gutanje vazduha može pojačati nadimanje.

 Izbegavajte konzumaciju gaziranih pića i piva, jer oslobađaju ugljen-dioksid u vaš organizam,pojačavajući nadutost.

 Izbegavajte korišćenje žvakaćih guma, tvrdih i gumenih bombona, jer izazivaju udisanje više vazduha nego što je normalno.

 Preporučuje se da prestanete sa pušenjem, jer pored toga što unosite štetne hemikalije u vašo rganizam, takođe dolazi do udisanja i gutanja vazduha i izazivanja nadutosti.

 Vežbajte nakon jela ili pića, jer tako pomažete smanjenju nadutosti.

Foto: Unsplash.com

 Ako imate gorušicu, rešite taj problem jer i ova pojava vraćanja želudačnog sadržaja u jednjak,takođe povećava nadutost.

 Smanjite konzumaciju hrane koja uzrokuje gasove i nadutost, kao što su: mlečni proizvodi,masna hrana, hrana bogata vlaknima, veštački šećeri, pasulj, grašak, kupus, luk, brokoli, pečurke,pivo i gazirana pića.

 Počnite da koristite probiotike, koji će vam pomoći da održite bakterijsku ravnotežu u crevima,kao i prirodne preparate koji uspešno rešavaju problem nadutosti.

Flobian® je dijetetski suplement koji pomaže kod nadutosti i gasova u stomaku, a izuzetno se uspešno primenjuje širom Evrope i Amerike kao prirodan, potpuno siguran i detaljno ispitan.

Jedna kapsula preparata Flobian® sadrži minimum 20 milijardi živih liofiliziranih ćelija Lactobacillus plantarum 299v. Brojnim kliničkim ispitivanjima je utvrđeno da Lactobacillus plantarum 299v pomaže u uspostavljanju normalnog mikrobioma creva, pomaže u ublažavanju i uklanjanju simptoma nervoznih creva (iritabilnog kolona), uspešno pomaže u uklanjanju nadutosti, gasova i bola u stomaku.

Foto: Promo/Abela Pharm

Redovno korišćenje preparata Flobian® pomaže da se ublaže sledeći simptomi:

 Smanjuje nadutost u stomaku

 Eliminiše gasove

 Otklanja bol u stomaku

 Reguliše pražnjenje creva

 Otporan je na kiselu sredinu želuca i enzime probavnog sistema

 Popravlja gastrointestinalne funkcije

Više o Flobianu i rešavanju nadutosti, pročitajte više OVDE.

Autor: promo

#Flobian