AKTUELNO

Koliko je seksualno zdravlje bitno pokazuje i činjenica da su se mnogi građani odazvali na digitalno savetovalište i postavili stručnjacima niz pitanja na koje su dobili odgovore putem Fejsbuka i Instagrama.

Predstavljena je i brošura "Vi imate pitanja? Mi imamo odgovore!" koja donosi 101 pitanje i odgovor na najčešća pitanja o seksualnom zdravlju.

Onlajn inicijativi pridružile su se mnogobrojne osobe iz javnog i društvenog života koje su iskoristile priliku kako bi putem svojih kanala progovorile o važnosti seksualnog zdravlja i svojim javnim delovanjem podstakle da se s ove teme skine oznaka "tabu".

U sklopu kampanje na svojoj web stranici objavili su i grafiku kojom su hteli da objasne šta sve treba znati o erotskim odnosima u vreme pandemije koronavirusa.

Šta sve treba znati o polnim odnosima u vreme korone:

Ne postoji dokaz da se koronavirus prenosi putem semene i vaginalne tečnosti.

Polni odnos podrazumeva vrlo bliski kontakt s drugom osobom, zato ako jedna osoba ima kovid 19, dovodi drugu osobu u opasnost od zaraze.

Seksualni odnos s partnerom s kojim živite ne nosi dodatan rizik od zaraze ako se oba partnera pridržavaju mera zaštite od koronavirusa u svakodnevnom životu.

Masturbacija ne uključuje drugu osobu i ne nosi rizik od zaraze koronavirusom.

Prilikom seksualnih odnosa koristite kondome i/ili druge metode kontracepcije kako bi izbegli polno prenosive infekcije.

#Seks

#koronavirus