AKTUELNO

Imuni sistem će biti jak kao stena

U ovom i narednom periodu vrlo je važn ojačati imuni sistem kako bismo se zaštitili od korona virusa.  Kada govorimo o zdravlju i jačanju imunog sistema, kvarcetin, igra značaju ulogu.  Kvarcetin spada u skupinu bioflavonoida koji se nalaze u mnogim namirnicama, među ostalim, u luku, jabuci, bobičastom voću, raznim semenkama, crnom čaju, crnom vinu.

Flavonoidi mogu značajno da poboljšaju reakciju tela na spoljašnje faktore i ojačaju organizam u potpunosti. Kvercetin je najefikasniji iz grupe flavonoida, a ovako on deluje na telo: Kvercetin deluje kao neka vrsta „prekidača“, stimulišući blagotvorne unutarćelijske procese. On obnavlja oštećene ćelije, štiti od povreda i infekcija. Ima antioksidativne funkcije, pa na taj način štiti telo koje je pod stresom ili od napada virusa.

Smiruje već postojeće upale, pozitivno utiče na imunološki sistem, a blagotvorno deluje i na respiratorne organe. Posebno je efikasan ukoliko se kombinuje sa Cinkom i vitaminom C. Kvarcetin pomaže telu da bolje apsorbuje Cink, tako efikasnije štiteći telo od mnogih bolesti. Ako se doda i vitamin C dobija se kombinacija koja deluje udruženo i daje čitavom organizmu mnogo bolju zaštitu. Lekari savetuju da se ovi vitamini i minerali unose kroz namirnice koje ih sadrže. 

#Zdravlje