AKTUELNO

Kako da regulišete metabolizam i pokrenete organizam da se oslobodi suvišnih kilograma i toksina ako imate problem sa štitnom žlezdom.

NEOPHODNA JE ZDRAVA ISHRANA

U većini slučajeva, kada je u pitanju usporen rad štitne žlezde, stručnjaci savetujuishranu koja podrazumeva minimalni unos jednostavnih ugljenih hidrata i šećera,a fokus se prebacuje na proteine i povrće.

Takođe, treba da budete oprezni i da izbegavate goitrogene namirnice (otežavaju da štitna žlezda stvara svoje hormone – kupus, prokelj, brokoli, karfiol, zelje, kelj, repa…)

Ukoliko imate hipotireozu, savetujemo vam da se konsultujete sa nutricionistom, kako biste napravili najbolji plan za vas. On će vam olakšati da istovremeno ne pogoršate svoje zdravstveno stanje i olakšaće vam put ka rezultatu.

POKRENITE SE I VEŽBAJTE

Fizička aktivnost treba svima da nam bude sastavni deo dana, da se podrazumeva. Ako ne možete da izdvojite vreme za vežbanje, vi šetajte, važno je da se krećete.

Ukoliko imate problem sa štitnom žlezdom i viškom kilograma, ne možemo dovoljno ni da vam naglasimo koliko je fizička aktivnost važna.

Foto: Promo/Herbafast

TREBA VAM KVALITETAN SAN

Fizička aktivnost jeste važna, ali pored nje je od izuzetne važnosti dobar i kvalitetan odmor. Nedovoljno kvalitetnog sna je snažno povezano sa gojenjem.

Redovan, čvrst i kvalitetan san vam može pomoći da sprečite dalje stvaranje viška kilograma.

PRAVI IZBOR SUPLEMENATA

Svi znamo da je inače teško izbalansirati ishranu tako da bude raznovrsna i pokrije dnevne potrebe za svim neophodnim vitaminima i mineralima. Osobe koje imaju problem sa štitnom žleždom imaju pred sobom i dodatne zahteve u vidu naglašenih potreba za određenim vitaminima, mineralima i namirnicama koji mogu da doprinesu poboljšanju rada štitne želzde, ali i da pomognu lakše i brže mršavljenje. Tada u pomoć stižu suplementi koji često sadrže upravo dnevno preporučenedoze vitamina i minerala.

Obično se savetuje suplementacija dodacima ishrani na bazi selena, cinka, magnezijuma, hroma i vitamina B. Ekstrakti biljaka koji su u suplementima, a koji mogu da dodatno ubrzaju metabolizam i olakšaju mršavljenje su svakako i đumbir, biber, paprika, kopriva (koja doprinosi eleminaciji viška tečnosti). Ne treba zaboraviti ni na ulogu redovne primene probiotika koji doprinose biotičkoj ravnoteži organizma.

Šta konkretno u apoteci možete da izaberete, a da budete sigurni u bezbednost. A efikasnost proizvoda, posebno kada ih sami uvodite u dnevnu rutinu?

Naša preporuka je nešto od proizvoda ili čak kombinacija više njih iz Herbafast palete.

Herbafast je brend koji je dugi niz godina prisutan na tržštu, proveren, neškodljivi na zdrav način dovodi do regulacije telesne težine.

Najnoviji u paleti- Herbafast Avantgarde sadrži sjajnu kombinaciju vitamina, minerala, biljaka i probiotika (sve u jednoj kapsuli) – hrom, cink, vitamin C, đumbir, kapsaicin iz paprike, koprivu i probiotik S. boulardii.

Foto: Promo/Herbafast

Upravo zahvaljujući ovakvoj kombinaciji sastojaka, dejstvo je bezbedno a efikasno, aproizvod jednostavan za korišćenje.

Herbafast Avantgarde je idealan da se kombinuje sa biljnim vlaknima kojihima u Herbafast Fiber proizvodu, jer udruženi utiču na smanjenje osećaja gladi, regulišu nivo glukoze u krvi, ubrzavaju proces mršavljenja i neškodljivi su za osobe sa problemima u funkcionisanju štitne žlezde.

Ne treba zaboraviti ni na značaj unosa magnezijuma udruženog sa vitaminima B grupe, pa odličan izbor može biti neki od proizvoda iz palete Magnall – naša preporuka je Magnall Immuno, jer je bolest i poremećaj rada štitne žlezde zapravo autoimuna bolest, gde je imunitet kompromitovan i oslabljen na neki način.

ZA KRAJ

Ukoliko imate usporen rad štitne žlezde, znate i da postoji dug niz simptoma, gojaznost je samo jedan u tom nizu.

Ono što je važno u ovoj borbi jeste da imate dobru strategiju, da u svom uglu imate najbolje saborce: zdravu ishranu, fizičku aktivnost, dobar san, kvalitetne suplemente. Sve ovo je važno ne samo kako biste održali zdravu telesnu težinu, već i kako biste se osećali bolje u celini i kako biste poboljšali kvalitet života.

Autor: Pink.rs

#Kalorije

#višak kilograma

#Štitna žlezda