AKTUELNO

Prodavnice i police prodavnica su prepune svežih tikvica. Iskoristite ovu dijetalnu namirnicu i isprobajte novi način za njegovu pripremu u rerni.

Sastojci:

4 tikvice

65 grama narendanog

parmezana

1 kašika belog luka u prahu

½ čajna kašičica soli 1 kašičica bibera

½ kašičice čilija u prahu

1 jaje

100 grama mocarele

65 grama sira čedar

Priprema:

Dobro operite tikvice, pa ih narendajte zajedno s korom. Dodajte im jaje, parmezan i začine, pa sve dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Prebacite celu smesu u čistu pamučnu krpu, pa stisnite i iscedite višak tečnosti.

Stavite smesu na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 35 do 40 minuta.

Na kraju pečenja dodajte narendanu mocarelu i čedar, pa ih zapecite još desetak minuta u rerni.

Isecite na manje komade i poslužite sa sezonskom salatom.

#Zdravlje