AKTUELNO

Zaboravite na probleme sa stomakom!

Kompot od suvih šljiva i jabuka, uz dodatak nekoliko tajnih sastojaka, stara je i oprobana kombinacija koja će vam doneti veliko olakšanje.

Šljive su odličan izvor vitamina C, a sušene imaju i znatno manje kalorija. Takođe, one su veoma bogate biljnim vlaknima, koja dokazano regulišu probleme vezane za probavu, kao i stomačne tegobe poput nadutosti, gasova i lošeg varenja.

Pored toga što potpomažu probavu i rešavaju vas stomačnih tegoba, vlakna iz šlive takođe štite i vaš kardiovaskularni sistem, dok vitamin C pospešuje rad vašeg imunog sistema. U kombinaciji sa jabukom, suve šljive daju lekoviti eliksir, koji će smiriti vaš stomak, regulisati probleme sa probavom, ali i delovati preventivno na vaše opšte zdravstveno stanje.

Evo kako da napravite kompot od šljiva i jabuka:

Suve šlive bez koštice 100 grama

Jabuke – 4 komada

Jedan limun

Kašičica cimeta

Prstohvat muskatnog oraščića

Pet kašika žutog šećera

Dva litra vode

Priprema:

U veliku šerpu sipajte vodu, dodajte limun opran i isečen na kolutove ili kriške, cimet, muskatni orašćić, šećer. Kada voda provri dodajte jabuke, koje ste oljuštili i isekli na kocke i šljive. Kuvajte oko 20 minuta.

Kompot i voće iz njega možete konzumirati tokom celog dana, a držite ga u frižideru, jer vam tako može potrajati nekoliko dana.

#kompot

<
'