AKTUELNO

Ima ih u svakoj apoteci!

Filip Manja, diplomirani lekar tradicionalne kineske medicine rekao je u trećem veku pre naše ere nastala preventivna formula koju možete koristiti za jačanje odbrambenog sistema protiv virusa.

Naime, radi se o biljci sladić i o sušenom đumbiru. 

Poznat je i slučaj jedne kineske bolnice u žarištu koronavirusa u kojoj zahvaljujući ovoj formuli nijedan lekar nije bio zaražen, niti su oboljevali prethodnih godina od sezonskog gripa, tvrdi on.

Sladić se koristi najčešće u kineskim biljnim formulama zbog harmonizujućeg efekta. On deluje protivupalno, protiv virusa i bakterija, te na nivou uklanjanja sluzi ili vlage iz tela.

Manja je podsetio i da na osnovu CT skenera i subjektivnog osećaja obolelih, na plućima naslage sluzi. Sladić podmazuje pluća i utiče na energiju slezine i želuca.

Suvi đumbir ima vruću prirodu i podsetiče zagrevanje pluća. 

Odnos dve biljke mora biti 2:1 u korist sladića.

Za jednu osobu u toku jednog dana se napravi oko 450 ml, tako što se ubace dve pune kafene kašičice sladića i jedna puna kašičica sušenog đumbira u prahu. 

To se ubaci u posudu od težeg materijala. U idealnom slučaju se koristi zemljana posuda. 

Sve se prelije 500ml vode. Voda se uključi da proključa, a kad proključa, ostavi se još 20 minuta da prokuva. Onda se sve skloni sa vatre, polovina koja je ostala (nije isparila) se sipa u šolju i konzumira topla, dok se ostatak koristi u drugom delu dana (uveče), kada se podgreje pre upotrebe.

Može se koristiti i sveži đumbir, ali onda neće biti isti efekat. 

#Lekar

#koronavirus

'