AKTUELNO

Zbog plaka u arterijama, snabdevanje organa krvlju je lošije, što naročito nepovoljno utiče na mozak.

Starenje i loša ishrana kad tad će uzeti svoj danak. Vremenom se krvni sudovi "istroše", postaju manje elastični, a njihovi unutrašnji zidovi postaju obloženi holesterolom.

Zbog toga je snabdevanje organa krvlju lošije, što naročito utiče na mozak, a ubrzo može doći i do pojave visokog krvnog pritiska. Sve to zajedno povećava rizik od moždanog i srčanog udara, kao i od mnogih hroničnih bolesti.

Zato se prepuručuje da lečite uzrok, a ne posledicu - dakle, prvo morate očistiti arterije. Jedna od najpopularnijih metoda jeste lek iz nemačke narodne medicine, koji navodno uklanja sve naslage holestrola i kalcijuma iz arterija.

Potrebno je: 4 limuna, komadić đumbira, 2 litra vode, 4-5 čenova belog luka, 2 kašike meda.

Priprema: Operite dobro limun, a zatim ga prelijte vrelom vodom, kako bi se uklonile sve naslage sa kore. Zatim isecite limun na tanke kolutove ili ih sameljite zajedno sa korom.

Oljuštite đumbir i beli luk, pa i njih sameljite ili izblendujte. Limun stavite u jednu staklenu posudu zapremine tri litra. Dva litra vode prokuvajte i ohladite na 60 stepeni. Dodajte beli luk, đumbir i med. Sve lepo izmešajte i odmah sipajte u teglu s limunom. Lek je spreman nakon što odstoji dva sata.

Primena: Konzumirajte svakog dana na prazan stomak 100 ml ujutro i uveče, najduže tri nedelje. Nakon toga mora se napraviti pauza od nedelju dana, pa se ponavlja tokom četiri nedelje, s tim što se sada pije jednom dnevno, ili ujutro ili uveče.

Prve rezultate trebalo bi da osetite za 10 do 14 dana. Čuvajte u frižideru, a pre upotrebe malo zagrejte u posudi s toplom vodom.

#Zdravlje

'