AKTUELNO

Žensko telo, ma koliko se naučnici trudili da ga dokuče, ipak je misterija.

Koliko god se trudile, žene se ne bude savršeno našminkane i uredne frizure, ne mirišu na šanel 24 sata svih sedam dana u nedelji i nisu uvek savršeno obučene. Ipak, postoje neke činjenice o ženskom telu za koje smo sigurne da nikad niste čuli za njih.

Ženski vrat je super fleksibilan

Muškarci reaguju usporeno na zvuke i dešavanja oko njih i obično se celim telom okreću ka izvoru zvuka. Žene reaguje brže i tako što okreću glavu u pravcu zvuka, a sve zahvaljujući pokretnijem vratu.

Žene bolje podnose bol

Da li ste znali da uspomena na prethodno pretrpljen bol utiče na budući osećaj bola? Ovo je drugačije kod žena i muškaraca. Iako su osetljivije na bol, žene ga brže zaboravljaju, pa im sledeće iskustvo bola nije toliko stresno i bolno.

Žene se brže vezuju

To je i blagoslov i prokletstvo. Zbog viška oksitocina, žene se brže i više vezuju za ljude, životinje, decu, prijatelje... Oksitocin je takođe zadužen i za dojenje.

Žene se brže napiju

Žensko telo sadrži manje vode koja pomaže u metabolizmu alkohola i enzima koji se naziva dehidrogeneza. Sve to znači da se alkohol zadržava u organizmu duže i sporije se procesuira.

Porođaj menja žensko telo i to MNOGO!

Vaše telo nikada neće biti isto nakon porođaja. Cerviks se višestruko uvećava kako bi prošla beba.

#Misterija

#Zdravlje

#Žena

'