AKTUELNO

Doktorke su proučavajući kako u ženama raste emocija i kako se bore sa stresom ponudile nekoliko rešenja za oslobađanje od stresnog ciklusa.

Svaka žena ima u sebi "malu ludaču" zbog koje se ponekad oseća manje vredno i samokritično, tvrde stručnjaci. Naime, doktorke Emili i Amelia Nagoski iz Masačusetsa napisale su knjigu 'Burnout' ) koja bi trebalo da nam pomogne da izbegnemo fizičku i psihičku iscrpljenost, piše Daily Mail. 

"Zaključile smo da sve žene imaju 'unutrašnju ludnicu', glas koji svoje propuste naglašava u negativnom svetlu, što samo povećava nivo stresa",  kažu doktorke.

Saveti za suzbijanje stresa:

Trčanje:  Emili i Amelia ističu da su fizička aktivnost i svakodnevno vežbanje jedan od načina oslobađanja tela od stresa.

Disanje: Sporije i dublje disanje takođe oslobađa od stresa, kada on nije toliko visok.

Razgovor: Pozitivna socijalna interakcija, kao što je opušteni razgovor s kolegom ili bližnjima o zabavnim stvarima, zaista može da opusti.

Smejanje: Poznato je da je smeh lek za stres. Stoga,  dozvolite drugima da vas nasmeju. 

Poljubac od šest sekundi: Poljubite voljenu osobu na šest sekundi i ponovo se prisetite zašto ih volite i kako se sigurno osećate u njihovom društvu. Taj osećaj telu šalje umirujuće signale.

Zagrljaj od 20 sekundi: I zagrljaj smiruje, isto kao i poljubac. Stoga, pritrčite u zagrljaj partneru ili prijateljici. Pomazite kućnog ljubimca: Ne moramo ni napominjati koliko je relaksirajuće pomaziti najdražeg kućnog ljubimca bilo koju životinju, pa čak i ako niste preveliki ljubitelj životinja.

Plakanje: Nekad je plakanje jedini način da izbacimo iz sebe negativnu energiju i stres. Na taj način će nove i lepše emocije dopreti do vas!  

#Zdravlje

'