AKTUELNO

U telu postoje 3 akupunkturne tačke koje regulišu osećaj uznemirenosti

Lagani pritisak na ove tačke može zančajno da ublaži novo stresa. U kineskoj medicini, ova vrsta lečenja je vrlo zastupljena, a svi koji su ikada probali ovaj vid terapije su primetili poboljšanje. Akupunktura pomaže tako što "isključuje" previše aktivan nervni sistem i dovodi hormone stresa u balans. Potrebno vam je sam nekoliko minuta da isporobate da li je to zaista i tačno. Evo koje tačke su zadužene za regulisanje stresa:

Unutrašnja strana zgloba, sa strane

Sve što treba da uradite je da blago pritisnete na unutrašnjoj strani ručnog zgloba. Stavite prst na sredinu zgloba, pa za jednu širinu prsta pomerite u stranu. Akupunktura na ovoj tački ima jak uticaj na one koji pate od anksioznosti, preterano brinu ili imaju manjak samopouzdanja.

Čelo

Tačka poznata kao Jin Tang nalazi se u korenu nosa, između obrva. Ova tačka pomaže u smirivanju preaktivnog mozga, ublažavanju anksioznosti. Osim toga, pomaže i kod glavobolja, vrtoglavice, ali i kod bola u sinusima.

Ispod vrata

Kažiprstima obe ruke stimulišite tačke koje se nalaze odmah ispod vrata, u visini ramena. Prste postavite tako da budu razmaknuti jedan od drugog otprilike oko dva centimetra. Stimulisanjem ovih tačaka se aktivira unutrašnja energija, a osim toga pomaže i kod astme i poteškoća sa disanjem, kao i u zaustavljanju kašlja.

#Zdravlje

'