AKTUELNO

Dobar izbor namirnica može da zaštiti od prehlada, ali i da spreči taloženje kilograma. Unosom neophodnih nutritijenata jača se imunitet, odnosno otpornost na sezonske infekcije

Kako biste lako izgubili kilograme tokom zimskih meseci, važno je pridržavati se posebnog režima ishrane. Zimska dijeta može da pomogne u gubitku nagomilanih masti, ali i da ojača imunitet i tako vas zaštiti od gripa i mnogobrojnih sezonskih virusnih oboljenja.

Tokom hladnog vremena, pri različitim aktivnostima se troši mnogo više kalorija nego u drugim sezonama, tako da je sve spremno za gubitak nekoliko kilograma. Iako je zima period godine kada je gotovo neizbežno dobiti koji kilogram viška, najviše zbog praznika i trpeze koja obiluje masnom i slatkom hranom, zimska dijeta će obogatiti jelovnik zdravim namirnicama.

Sve što treba da uradite jeste da podignete nivo aktivnosti i pažljivije birate hranu. Pored topljenja sala, dobar izbor namirnica može da ojača otpornost organizma i sačuva ga od bolesti.Kao i svaka "brzinska" dijeta, ova j režim se preporučuje samo s vremena na vreme. Nikako ne bi trebalo da se sprovodi duži vremenski period.

Prvi dan

Doručak: šest kašika kornfleksa, šolja obranog jogurta, jabuka Užina: čaša sveže isceđene limunade zaslađene medom Ručak: ćureća supa, ćureće rolnice, obareni brokoli Užina: parče laganog kolača Večera: šampinjoni na žaru, crni tost, čaj od kamilice sa medom

Drugi dan

Doručak: kačamak sa šoljom probiotskog jogurta Užina: dva kivija Ručak: juneća supa, biftek na lovački način, kriška crnog hleba Užina: parče pite od bundeve Večera: vitaminska salata, kriška crnog tosta, čaj od majčine dušice sa medom

Treci dan

Doručak: parče pite sa mladim sirom, šolja kefira Užina: čaša sveže isceđenog soka od pomorandže Ručak: faširana šnicla, ćušpajz od šargarepe, kriška ražanog hleba Užina: dve mandarine Večera: dva obarena jajeta, kriška crnog tosta tanko premazana puterom, zeleni čaj

Četvrti dan

Doručak: integralna kifla sa susamom, šolja probiotskog jogurta Užina: pečena kruška Ručak: pastrmka na žaru, obarena blitva sa belim lukom, kriška crnog hleba Užina: činijica sutlijaša Večera: kapreze salata, crni tost, čaj od šipka sa medom

Peti dan

Doručak: crni tost premazan puterom i džemom od divlje kupine, čaj od rastavića sa medom Užina: čaša soka od paradajza sa listićima sveže nane Ručak: teleća čorba, teleća šnicla na žaru, obarena šargarepa, kriška ražanog hleba Užina: pola crvenog grejpfruta Večera: banana, šolja jogurta

#Zdravlje

'