AKTUELNO

Sve češće je potrebno preduzimati mere, kako nas stres ne bi "pojeo". Stručnjaci su otkrili nekoliko načina kako da ostanete zdravi kada ste pod stresom.

Stres postaje svakodnevica i vrlo je štetan, pa čak i opasan za naše zdravlje, povezan je sa srčanim bolestima, depresijom i dijabetesom. Zbog toga su stručnjaci otkrili nekoliko načina kako da ostanete zdravi kada ste pod stresom.

Potražite pomoć stručnjaka - Nije normalna pojava da dugotrajno budete pod stresom. Ukoliko smatrate da ćete "pregoreti"od stresa, nemojte zaboraviti da potražite stručnu pomoć.

Naučite da se nosite sa problemima - Pristupi rešavanju problema ublažiće ekstremni stres. Ako ste zabrinuti, borite se protiv toga. Razgovarajte i pregovarajte, jer će vam to dati više nade nego da samo sedite i razmišljate o problemu, a da ništa ne rešavate.

Dovoljno spavajte - Kad ste pod stresom, vaš san često ispašta zbog toga. Stručnjaci upozoravaju da ukoliko patite od lošeg sna, to će vam povećati nivo stresa, a ukoliko imate zdrav san - to će vam pomoći da upravljate stresom.

Aktivnost - Vežbanje je snažno sredstvo za ublažavanje stresa, koje će preplaviti telo endorfinom, hormonom sreće. Ako ne možete sebi priuštiti da posetite teretanu ili imate obaveze koje vas zadržavaju kod kuće, postoji mnogo besplatnih treninga koje možete raditi kod kuće.

Ne izgarajte na poslu - Živimo u društvu koje preuveličiva ulogu prekomernog posla. Da biste izbegli da "pregorite" od stresa, imajte na umu da ne morate svaki sat provoditi u produktivnom ili plodonosnom radu. Ponekad je dobro samo ne raditi ništa, savetuju stručnjaci.

#Stres

#Zdravlje

'