AKTUELNO

Saznajte kako da sprečite ovu neprijatnost na putovanju.

Da li ste znali da čak 40% ljudi ima problem sa „zatvorom” na putovanju?

Razloga je mnogo, neugodnosti još više, ali rešenje je jedno – na svoj spisak za kofer dodajte i biljna vlakna Plantago ovata- LaxoGel®!

Izabrali ste egzotično mesto, super ekipu, udoban smeštaj. Kofer je spakovan i karte za put spremne, putničko raspoloženje raste. Sve je bilo lako, svi su spremni, osim jednog – vaših lenjih creva.

Sigurno se pitate - Koje korake mogu da preduzmem da bi moja creva bila aktivna dok sam na putovanju?

IZBEGAVAJTE DA:

• pijete previše kofeina. • sedite dugo.  • preskačete obroke ili jedete “junk food”.  • ignorišete signale vašeg tela.

POČNITE DA:

• pijete dosta vode dok ste na putovanju. • idete u toalet kada osetite potrebu. • pridržavate se normalnog rasporeda svojih dnevnih aktivnosti koje se tiču obroka i spavanja • sedite, usporite i uživajte u svom obroku. • počnite jutro sa toplim napitkom. • unosite dovoljno biljnih vlakana – počnite na vreme uz biljna vlakna azijske bokvice Plantago ovata.

Uzimanjem prirodnih biljnih vlakana Plantago ovata, koja se nalaze u preparatu LaxoGel®, pet dana pred put, i u toku celog putovanja, izbeći ćete neprijatnosti koje sa sobom nosi putnička opstipacija.

Da i vaša creva budu spremna za put, jer:

I na putu je lako uz LaxoGel®!

Foto: Unsplash

Uvek kada putujete imate problem sa pražnjenjem, sa tvrdom, suvom stolicom ili neugodnim osećajem nepotpune evakuacije? Muči vas konstipacija na putovanju.

Konstipacija se obično definiše kao doživljavanje manje od tri pražnjenja creva u nedelji. Ali zatvor se može opisati i kao pojavljivanje stolica koje su male, tvrde i teško prolazne, zajedno sa potrebom za naprezanjem tokom crevnog pokreta.

Zašto putovanje može izazvati zatvor?

Postoji niz faktora koji mogu da promene brzinu rada vašeg probavnog sistema, uzrokujući da imate zatvor:

1. izlazite iz uobičajene rutine. 2. promene u veličini i vremenu obroka. 3. promene u vašem dnevnom rasporedu. 4. nedostatak hidratacije. 5. promene u hrani koju jedete. 6. povećano vreme za sedenje. 7. vaš probavni sistem je pogođen stresom vezanim za putovanje. 8. nemogućnost odgovora na “hitne pozive” zbog nedostatka neposrednog pristupa kupatilu. 9. jet leg - promene tela povezane sa iskustvom promene vremenskih zona.

Šta možete uraditi da izbegnete zatvor na putovanju?

Da bismo doprineli smanjenju problema opstipacije na putovanju potrebno je, pre svega pridržavati se saveta.

LaxoGel® je prirodan izvor biljnih vlakana. LaxoGel® sadrži 53% više biljnih vlakana po pojedinačnoj dozi. Biljna vlakna azijske bokvice vezuju veliku količinu vode, bubre u crevima, na taj način doprinose razmekšavanju stolice i povećanju zapremine crevnog sadržaja. Time se doprinosi ubrzavanje rada creva i podstiče fiziološko pražnjenje, bez bolnih grčeva i stvaranja navike.

Foto: Promo/Abela Pharm

Pink.rs

#Putovanja

#Zdravlje

'