AKTUELNO

Još jedna besana noć je pred Vama? Ili se stidite da zaspite pored drage osobe? Volite nekog pored koga spavate, ali tražite način da imate miran i neisprekidan san. Dosadio Vam je hroničan umor, pospanost i manjak koncentracije.

Romeo laser u ordinaciji „Dr Babović“ rešava problem hrkanja. Prvi i jedini u Srbiji tretmanom koji traje nekoliko minuta, bez vremena potrebnog za oporavak postižemo fenomenalne rezultate. Intenzitet hrkanja i njegovo trajanje tokom noći smanjuje se za preko 90% već nakon 2 tretmana.

Hrkanje je zvučna manifestacija koja se javlja u toku spavanja. Nastaje zbog vibriranja mekog nepca i uvule usled turbulentnog kretanja vazduha izazvanog opstrukcijom disajnog puta. Predstavlja ozbiljan medicinski problem koji narušava kvalitet života i osobi koja hrče i njegovom/njenom partneru.

30% svetske populacije hrče. Osnovni razlog je snižen tonus mišića mekog nepca, koji se relaksira tokom spavanja tako da samo meko nepce i uvula predstavljaju prepreku u protoku vazduha. Dominiraju muškarci, ali nije zanemarljiv ni broj žena. Hrkanje je jedan od faktora koji povećavaju rizik od nastanka kardiovaskularnih oboljenja, infarkta miokarda i moždanog udara. Osobe koje hrču često imaju snižen libido, glavobolje i apnee u snu koje remete odmor tokom spavanja.

Tretman Romeo laserom dovodi učvršćivanja i fiksiranja mekog nepca hipertrofijom sluzokože, otežavajući njegovo vibriranje, smanjuje se opstrukcija disajnog puta i obezbedjuje adekvatan tok vazduha kroz disajni put.

Nema više razloga da se budite pospani, dekoncentrisani, anksiozni. Rešite svoj problem za nekoliko minuta u ordinaciji „Dr Babović“.

#Spavanje

#Zdravlje

'