AKTUELNO

Slušali ste priče o pravim prijateljstvima nekada? Tada je nastao onaj izraz koji je mnogima u praksi neostvariv danas - prijateljstvo za ceo život.

Čast izuzecima. Je l' možete da zamislite da se 60 godina nadate da vidite starog prijatelja kog ne zaboravljate ni u najdubljoj starosti? Kakav god da je odgovor, pogledajte jednu baku iz Srbije koja traži drugaricu koju nije videla više od šest decenija.

"Poslednji put smo se videle u Bogosloviji pri manastiru Krka, gde smo zajedno radile. Zove se Cana Pejatović i volela bih da se nađemo i da se čujemo", ispričala je baka za TikTok sa suzama u očima.

@otacdusan

#svezaljubav #baba #cacak #pejatoviccana #prijatelji

♬ original sound - O T A C D U S A N

Nju je za pomenutu mrežu snimio unuk Dušan i zamolio ljude da što više komentrišu i lajkuju kako bi snimak postao viralan i dosegao veći broj korisnika TikToka, ali se proširio i na druge digitalne platforme gde bi svako, ko ima bilo kakvu informaciju, mogao da im pomogne u pronalaženju bakine drugarice Cane iz Čačka.

Baka je pokazala i njihovu poslednju zajedničku fotografiju iz mladosti kako bi približila ljudima lik Cane, a i baka i unuk se nadaju da je prijateljica živa.

Mnoge je u komentarima raznežila bakina priča, reakcija je bila mnogo, a video je dostigao skoro milion pregleda, iako i dalje nema epiloga potrage.

Kako god da se sve završi, ovaj video i bakina želja da pronađe svoju prijateljicu može da posluži svima nama kao primer kako treba negovati međuljudske odnose i kako prava prijateljstva treba da izgledaju.

Baki želimo da pronađe svoju drugaricu!