AKTUELNO

Veliki ljudi o malom čoveku.

Vikend jutarnja emisija „Nered“ na RED TVu, koju vodi i uređuje harizmatična Anđela Ašanin, bila je obogaćena prisustvom Miloša Mitrovića i Marjana Terzića aka Kapetana Terze - koji čine 2/3 dobro znanog punk-rock benda S.U.S. Ovaj bend prošle godine u decembru proslavio je u klubu Doma omladine Beograd prvih 20. godina postojanja i stvaranja na domaćoj sceni.

Momci sa upečatljivim stajlingom i harizmom, rado su sa Anđelom razgovarali na teme stvaralaštva, života i snova ,ali i uticaja na slušaoce i bendove u povoju.

Kada je započeta  S.U.S.  priča, sada već davne 2002. godine, svet se poprilično izmenio - a S.U.S. je preživeo sve. Miloš i Terza, kojima je bend jedna od glavih stavki više od pola života, složili su se da su ljubav, prijateljstvo i želja za kretanjem (bukvalno, a i metafotički) – glavni sastojci što su uspeli da, sada već preko dve decenije, opstanu zajedno.

Foto: RED TV

“Jednom prilikom, vodio sam polemiku sa koleginicom sa bivšeg posla. Pitala me je da li mi bend donosi novčanu satisfakciju. Zanimalo je koliko zaradim. Odgovorio sam joj da uglavno slabo, a njena reakcija je bila – zašto sviram kada nemam ništa od toga. Nisam rekao da nemam ništa od toga – rekao sam da nemam pare. Pitao sam je šta je želela da bude kada je bila u osnovnoj školi. Voditeljka, manekenka, vatrogasac? U tom periodu želeo sam da imam svoj album na ploči, hteo sam da idem na turneju - i to sam ostvario. Išao sam na turneju, imam svoj album na ploči.” – rekao je Terza.

Miloš i Terza podelili su sa publikom i koja turneja im je bila najupečatljivija, kao i koncert koji je ostavio najveći utisak na njih kao izvođače, ali i njihovu publiku. Otkrili su i šta im je motivacija i šta ih pokreće pri stvaranju.

“Muziku praviš kao saundtrek za svoj život. Da prati tvoj ritam života i da time dočaraš celu sliku šta se dešava tebi i oko tebe. Glavna poenta je da moraš da se boriš – nekada je lepo, nekada je ružno, život se okreće i obrće. Život pravi kompilacije – a na tebi je da uvek isplivaš.” – objasnio je Terza.
“Doživeli smo posle mnogo godina, da neki klinci koji sada sviraju nam priđu i kažu kako se sećaju naših koncerata kada su bili mlađi. Da su bili presrećni kada su od mene, kao gitariste benda, dobili trzalice za gitaru. Neki od njih su na našim koncertima prodavali karte, a sada su uz našu podršku stasali u bendove koje vredi čuti. To je velika satisfakcija za ono što radimo.” – zaključio je Miloš.

Foto: RED TV

Šta su još sve Miloš i Terza otkrili Anđeli i gledaocima RED TVa u “Neredu” o njihovom postojanju na sceni preko dve decenije i borbi za glas malog čoveka, za slučaj da ste propustili – možete pogledati na RED TV Youtube kanalu.

Autor: S.P.

#Anđela Ašanin

#Marjan Terzić Terza

#Miloš Mitrović

#Red Tv

#S.U.S.

#nered