AKTUELNO

Naš poznati urolog dr Aleksandar Milošević otkriva da li je preterana ejakulacija štetna po zdravlje!

Iako odrasli i čini se sa dovoljno iskustva, muškarci, ali i žene i u kasnijim godinama imaju dosta nedoumica, pogotovo kada je intimni život u pitanju. Kako je novembar mesec kome je Svetska zdravstvena organizacija pažnju posvetila muškom zdravlju, prvenstveno borbi protiv raka prostate i testisa, tako se i više priča o tome.

Naš poznati urolog dr Aleksandar Milošević za Ženu Blic otkrio je odgovor na jedno od čestih pitanja koje muči jači pol. Da li ejakulacija više puta tokom jednog dana u tridesetim godinama može da optereti prostatu? Urolog, dr Aleksandar Milošević odgovara da su prostata i genitalni organi kod mladića od 30 godina sposobni za višestruku ejakulaciju tokom jednog dana.

"Ipak, moram da kažem da smatram da je to preterano i preteranim zloupotrebljavanjem stimulansa može doći do iritacija, zapaljenja testisa i prostate. Preporučujem jednom ili dva puta dnevno", savetovao je doktor.

Važno je slušati svoje telo, prepoznati na vreme simptome i reagovati pravovremeno kod bilo kakve promene koje uvidite, a vezanu su za intimno zdralje. Inače, karcinom prostate je treći najčešći maligni tumor u obolevanju i umiranju kod muškaraca u Srbiji.

Autor: