AKTUELNO

Baka Vinka iz okoline Niša ima 80 godina, ali je to ne sprečava da da gas! Ona voli da se sa unukom Jovanom dobro zabavi i provoza u njegovim zanimljivim vozilima.

Jovan Mitrović je, inače, postao poznat javnosti i ljubiteljima automobila zbog njegovog crvenog "fiće" kojim se prošlog meseca odvezao na Kopaonik i tamo pokazao zavidne mogućnosti ovog legendarnog automobila po snegu.

On je na svoj Instagram profil izbacio sliku baka Vinke i njega kako ona upravlja bagijem. Zanimljivo je da je baka Vinka vozač amater, ali to očigledno ne predstavlja problem, što je naišlo na velike simpatije pratilaca na Instagramu.

Vinka kaže da u mladosti nije imala priliku da vozi automobil jer su uvek živeli na selu i te poslove obavljali su drugi članovi porodice.

U jednom od klipova našalila se ova baka i kaže da su joj ranije davali da vozi samo volove na ispašu. Unuk Jovan joj je, međutim, prvi put dao volan u ruke i svojski se potrudio da joj objasni kako da "tera" automobil.

Oni koji već poznaju baka Vinku iz Jovanovih klipova, koja živi u podnožju Suve planine, znaju da baka Vinki leže i drugi modeli pored bagija. Pre četiri meseca baka Vinka se provozala i poznatim "fićom".

Unuk Jovan ne odlustaje od ideje da baka nastavi da vozi i druge automobile i najavljuje nove avanture sa svojom baka Vinkom.

- Baka Vinka ima puno fanova, stalno ljudi pitaju kada će ona ponovo nešto novo da vozi. Ja volim da je snimam i volim da pokažem ljudima kako i naše bake u 80 godina umeju što-šta da urade, kako su odlučne i hrabre, a ujedno i željne dobre zabave i smeha u ova siva vremena. Baka i ja se dobro zabavimo snimajući i slikajući se, njoj to malo promeni svakodnevnu rutinu koju ona ima, jer brine o domaćinstvu i puno toga uradi u toku dana. Ja je puno volim i na ovaj način pokušavam da na zabavan način provodimo vreme - rekao je Jovan za Niške vesti.

#Baka Vinka

#Niš