AKTUELNO

Netfliksovo ostvarenje koje govori o životu vojvode i vojvotkinje od Saseksa danima predstavlja jednu on najatraktivnijih tema, a mnoge je već sam trejler toliko zaintrigiraju da jedva čekaju da ga gledaju.

Svašta će se o paru saznati tokom ovog filma, ali evo nekih detalja koje niste znali o Hariju i Megan.

Ime Meghan Markle uopšte nije Megan

Vojvotkinja od Saseksa je zapravo rođena Rejčel Megan Markl u Los Anđelesu 4. avgusta 1981. godine.

A Harijevo ime nije Hari

Njegovo pravo ime je Henri Čarls Albert David. Pod ovim imenima rođen je 15. septembra 1984. godine u bolnici St. Mari's Hospital u Londonu.

Megan je kaligraf

Megan je ekspert u oblasti kaligrafije, odnosno umetnosti pažljivog i estetskog pisanja. Čak se i profesionalno bavila time u prvoj deceniji 21. veka, zaposlena u kompaniji „Paper Source” na Beverli Hilsu. Zahvaljujući tome, mogla je da se izdržava odlaskom na kastinge kako bi se našla u filmskoj industriji.

12-godišnja Megan pokušala je da se bori protiv seksizma

Kao devojčica, napisala je žalbu kompaniji Procter & Gamble da ukaže na nepravednost njihove reklame za tečnost za pranje posuđa Ivori Clear. U reklami je bila rečenica po kojoj se „žene širom Amerike bore sa masnim loncima i tiganjima” – implicirajući da su samo žene zadužene za čistoću kuće i da tako treba i da ostane.

Ogromna korporacija je odgovorila i odlučila da promeni narativ svoje kampanje, zamenivši reč "žene" sa "ljudi". Megan je čak imala priliku da priča o tome na TV-u. „Kada su dečaci u mom razredu čuli reklamu, počeli su da govore: 'Da, tu je mesto ženama - u kuhinji', objasnila je svoju motivaciju za akciju.

Hari je gledao „Krunu“

Kao jedan od retkih članova kraljevske porodice, princ Hari ne samo da je gledao „Krunu“, već nema negativan stav prema seriji. U intervjuu sa Džejmsom Kordenom, on je izjavio da, iako Netfliks hit nije "strogo tačan", on je barem "labavo zasnovan na istini". Takođe je naglasio da se mnogo bolje oseća zbog postojanja „Krune” nego zbog hiljada glasina koje se svakodnevno proizvode o njegovoj porodici ili njegovoj supruzi.

Autor: