AKTUELNO

Simon Star je bila je vrlo uspešan model u Australiji i mnogi su joj predviđali svetlu budućnost. Radila je kao model za kupaće kostime i kao model za jedan magazin.

Iako se činilo kako Simon vodi vrlo uspešan život i živi glamurozno, zapravo je bila prazna i usamljena.

U adolescenciji se počela baviti prostitucijom, a počela se i drogirati i krijumčariti drogu i lekove. Pobegla je u SAD i završila u zatvoru zbog krijumčarenja. No najbolje od svega je što joj je zatvor preokrenuo život, a u njemu je pronašla i ljubav svog života piše Daily mail.

Simonina majka je bila prostitutka koja ju je uvukla u to još dok je bila tinejdžerka. Prvo je pila i drogirala se, a onda se počela baviti i prostitucijom.

- Bilo mi je zanimljivo. Bila sam u krugovima elite - ispričala je Simon o prošlosti koju želi da izbriše.

U to vreme bila je u vezi s tadašnjim dečkom Bretom Bojdom, bodibilderom i modelom. Zbog njega je prestala da se bavi prostitucijom.

Dana 14. juna 1998. godine na njenu adresu u Belrozeu poslat je paket. Radilo se o kutiji za cipele u kojoj se nalazio eksploziv. Bojd je podigao paket koji mu je eksplodirao u lice i ostavio ga bez palca i oka, uništivši njegovu karijeru modela.

Bret to nije mogao da podnese pa se obesio u očevoj kući 2008. godine, a ona je, nakon toga, pobegla u Sjedinjene Američke Države kako bi nastavila svoju karijeru kao pop zvezda i model. Tamo je 2009. uhapšena zbog krijumčarenja metamfetamina i osuđena na šest i po godina zatvora.

Simon su prvo smestili u ženski zatvor Dilvinija gde se 2017. slomila nakon posebno intenzivnog programa rehabilitacije. Tamo je i upoznala, Brit Jang - zatvorsku čuvarku, sadašnju ljubav koja ju je bodrila nakon rehabilitacije.

- U to vreme zaista nisam nikog slušala. Mogu reći da sam bila "gadura". Brit je izdvojila vreme za mene i utešila me - rekla je Simon za Daily Telegraph.

Zatvorska čuvarka Brit, tri tjedna, gotovo svaki dan je proveravala Simon. Mnogi su je nazivali njenom mentorkom.

Iako je naglašavala da u početku nije bilo romantične privlačnosti, Star, koja je tada imala 28 godina, rekla je da joj je gospođa Jang pomogla da shvati da mora imati više samopoštovanja.

Nakon toga, Simon su premestili u Metropolitan pritvor i prihvatni centar u Silvervoteru u zapadnom Sidneju, a gospođa Jang joj je pomogla i motivisala da se upiše na fakultet.

Simon je kako priča, jedno vreme radila i u fabrici i tada je shvatila da ne mora prodavati svoje telo kako bi zaradila novac. Star je na sudu tvrdila da je njena majka, koja je radila kao prostitutka iz kuće koju su delili, upoznala sa prostitucijom dok je bila tinejdžerka.

Nakon što je 2019. puštena na uslovnu slobodu, preselila se u istočno predgrađe i potražila gospođu Jang na Fejsbuku sa namerom da joj zahvali za uticaj koji je imala na njen život.

Brit joj je ubrzo odgovorila kako nije primereno da čuvar na službi razgovara s bivšim zatvorenikom, pa ju je Star zamolila da se javi ako se njene okolnosti ikada promene. Ubrzo nakon toga, gospođa Jang predala je svoju uniformu i dala ostavku.

Dogovorili su se da se nađu. Simon ju je čekala u obližnjem kafiću i od tada nisu provele skoro pa ni jedan dan odvojeno.

Gospođa Jang, koja je odrasla u severozapadnom Sidneju, rekla je da su je roditelji naučili da ne sudi knjizi po koricama. Sada zajedno žive u Sidneju i srećnije su no ikad.

#Simon Star