AKTUELNO

U početku je sve zvučalo kao priča koja obiluje maštom jednog dečaka, dok nije izneo čodređene stvari kojima je priču navodno i opravdao.

Četrnaestogodišnji dečak Kolton Burpo tvrdi da je tokom operacije na trenutak izašao iz svog tela, sedeo Isusu u krilu, kao i da je doživeo da na kratko bude u raju.

U početku je sve zvučalo kao priča koja obiluje maštom jednog dečaka, dok nije izneo čodređene stvari kojima je priču navodno i opravdao.

Naime, kada je Kolton imao četiri godine morao je da ode na operaciju nakon što mu je konstatovano teško oboljenje slepog creva. Još pre operacije se znalo da je u pitanju vrlo rizičan postupak, kao i da će sama operacija biti naporna i da će dugo trajati, a roditelji su upozoreni da mogu očekivati i najgori ishod. Ipak, Kolton je preživeo, ali je tokom operacije na trenutak napustio svoje telo i kaže kako je sedeo Isusu u krilu.

"Sedeo u krilu Isusa Hrista"

On tvrdi da je na kratko bio u raju, da je video konje raznih boja, kao i da su mu anđeli pevali "Isus te voli" i da zaista imaju krila. I dalje je sve zvučalo kao izmišljena priča jednog 4-godišnjaka dok nije počeo da iznosi činjenice o kojima mu niko nikada nije pričao. Naime, dečak je ispričao kako je ovom prilikom pored Isusa upoznao i svoju sestru Sonju, koja se nikada nije rodila jer je preminula još dok je bila u stomaku njegove majke tokom spontanog pobačaja, a o kojoj mu roditelji nikada nisu pričali.

Između ostalog, dečak kaže da je video i svog oca, u periodu kada je bio van svog tela, kako se svađa sa Bogom. Inače Tod Burpo, Koltonov otac, zaista je tokom operacije bio zatvoren u drugoj sobi gde je vikao na Boga. Cela priča inspirisala je Holivud da napravi film "Raj je stvaran".