AKTUELNO

U moru porodičnih sudbina, jedna priča sa srpskog Reddita posebno se izdvojila, kako zbog načina na koji je deka mladića iz Australije našeg porekla, otišao iz zemlje, tako i zbog njegovog "drugog života", koji je vodio sve do 2013. godine, kada je i preminuo.

Čitava priča je izašla u javnost kada je mladić poželeo da upozna porodicu i korone, presečene pre osam decenija, piše Blic.

"Nedavno sam saznao da je moj deda bio oženjen i da je imao dvoje dece, pre moje bake. Rekli su mi da se posvađao sa svojom prethodnom ženom i da je prekinuo svaki kontakt sa njom i decom. Tokom Drugog svetskog rata, emigrirao je u Austaliju. Preminuo je 2013. godine", započeo je svoju životnu priču.

Prema podacima koje je dobio od ostalih članova svoje porodice, njegov deda je bio rođen u Ćupriji, odakle je prvo emigrirao za Francusku, pa krenuo put Australije.

Foto: Pixabay.com

"Rođen je u Ćupriji, a u Drugom svetskom ratu je prvo otišao za Pariz, pa odatle u Australiju. Trenutno tražim da li postoji mogućnost da u Srbiji nađem očeve polusestre i polubraću. Želim da pronađem našu izgubljenu porodicu", naveo je.

Jedina spona koju ima sa rođacima sa dekine strane u Srbiji, jeste zajedničko prezime, prezime dekine prve žene, te i prezime ujaka za koga je rekao da je bio visoki oficir u srpskoj vojsci.

"Naše prezime je trenutno Ilich, ali je radnije bilo Ilić. Promenjeno je kada smo se doselili u Australiju. Moja prabaka se prezivala Perić i verujemo da je rođena u Ćupriji. Sećam se da su mi rekli da je jedan od mojih ujaka u jednom trenutku bio general ili lice sa višim činom u srpskoj vojsci", napisao je on na kraju svog oglasa u kojem traži članove porodice.