AKTUELNO

Da glad ne bira ni mesto ni vreme, svedoči primer srednjoškolca sa Balkana, koji je u pauzi između dva časa, napravio improvizovani "roštilj" na kome je podgrevao burek. Ipak, kulinarska snalažljivost mu se nije isplatila, pošto je na kraju kažnjen sa ukorom.

Bizarna i crnohumorna situacija, odigrala se u Osjeku, kada je neimenovani učenik Elektrotehničke i saobraćajne škole tokom odmora, napravio improvizovani roštilj koji je upalio uz pomoć sredstva za dezinfekciju. Ovu nečuvenu situaciju, navodno je prekinula razredna starešina ulaskom u učionicu. Odluka škole, ubrzo je postala pravi viral na društvenim mrežama.

U pisanom obrazloženju stoji kako je on kažnjen ukorom zbog roštiljanja na času.

- Za vreme odmora na školskoj klupi koristeći dezinfekciono sredstvo kao gorivo koje je zapalio na improviziranom roštilju grejao je burek. U počinjenju istog dela zatekla ga je dolaskom na čas razredna - stoji u obrazloženju.

U daljem toku saopštenja piše se kako je učenik na ovaj način doveo u opasnost sebe, ostale učenike, kao i školsku imovinu. Između ostalog, navedeno je i da mu je ovo prva izrečena pedagoška mera, ali kako se radi o ozbiljnom prestupu, odmah je dobio ukor.

Na društvenim mrežama, nakon pojavljivanja spisa, počela je prava erupcija smeha i komentara na račun dečaka, od kojih su najzanimljiviji bili oni da veliki umovi i inovatori od malih nogu nailaze na nerazumevanje okoline, ali i ona standardna rečenica kada su ovako čudni događaji u pitanju "živeće ovaj narod".

#Burek

#ukor

#učenik