AKTUELNO

Dobili odštetu.

Porodica iz Vuhana poručila je iz restorana koji se nalazi u blizini njhove kuće, svinjsku čorbu, a jelo im je ubrzo preselo jer su u njemu pronašli mrtvog šišmiša.

Čorbu je prvo probao otac porodice koji je pojeo skoro polovinu poručene porcije. Kako je njegov sin izjavio za "Hubej" televiziju, nije osetio "ništa" sumnjivo. A kada su ostali članovi rešili da, tri dana nakon porudžbine, pojedu ostatak, pronašli su u čorbi mrtvog šišmiša, piše "Dejli mejl".

"Hteo sam da podgrejem supu i pronašao sam u njoj nešto crno", rekao je gospodin Čen iz Vuhana, dok je njegova supruga poručila da je u početku mislila da se radi o "posebnoj vrsti začina" za kuvanje čorbe.

Na televizijskom snimku jasno se vidi da se radi o šišmišu, a porodica je brzo odjurila u restoran gde im je rečeno da su zamrznuti proizvod kupili od lokalnog proizvođača.

Vlasnik restorana u Vuhanu izjavio je za lokalne medije da se u njegovom objektu jela uvek spremaju danju, a da su šišmiševi noću aktivni, kao i da se jela po završetku pripreme dobro zatvore i stave u frižider. Napomenuo je da je nemoguće da je šišmiš upao u čorbu nego da je verovatno "sleteo" u jelo nakon što je porodica Čen otvorila obrok.

Foto: Pixabay.com

Lokalne vlasti pokrenule su istragu nakon što je porodica Čen uputila žalbu, ali istragu otežava to što je šišmiš pronađen tri dana nakon kupovine čorbe.

Svi članovi porodice iz Vuhana negativni su na koronu. A vlasnik restorana je, ipak, pristao da im plati odštetu od 224, 56 funti.

Nije dokazano odakle je poteo virus, ali se pretpostavlja da su inicijalni prenosioci šišmiš ili pangolin.

#Kina

#Supa

#Zanimljivosti

#korona

#šišmiš