AKTUELNO

Dugogodišnja stilistkinja i jedna od retkih ličnih prijateljica kraljice Elizabete otkrila je tajne kraljičinog ponašanja.

Angela Keli na britanskom dvoru je provela decenijea, služeći Elizabeti II kao stilistkinja i osoba od poverenje, a nakon odlaska u penziji u svojoj knjizi  "The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe" je otkrila neke "uvrnute" tajne kraljice, piše BBC.

Naime, već je poznata kako cela porodica mora da živi po bizarnim pravilima koja predstavljaju kraljevsku tradiciju - na primer jedno od najčudnijih je ono da ne smeju da igraju društvenu igru "Monopol", a Angela je otkrila još neke, dosad nepoznate insajderske tajne.

Foto: Tanjug/Victoria Jones Pool Via AP

Kraljica ima nekoga ko joj nosi cipele ,

Keli oblači kraljicu od 2002. godine. U knjizi je potvrdila da kraljica ima asistentkinju koja nosi njene cipele kako bi ih razgazila - nju ,- Kraljica ima malo vremena za sebe i nema vremena da razgazi cipele, tako da je ovo ima smisla, naročito što nosimo isti broj - piše Keli.

Kraljica je tražila onu čuvenu repliku sa Džejmsom Bondom

- Ponuda joj se odmah učinila zabavno i bez rezerve je prihvatila. Kad sam je pitala da li želi da nešto kaže u filmu, odgovorila je 'naravno da moram nešto reći, pa ipak dolazi da me spase - svedočila je Angela Keli. Na pitanje šta želi da kaže, hoće li da ga podravi sa 'dobro veče Džejms' - kraljica je samo odmahnula glavom i pokazala dobro poznavanje serijala o Bondu i izrazila želju da kaže "Good evening, Mr. Bond". ,

Kraljičin dolazak na Rojal Eskot nema veze sa konjima

Rojal Eskot su čuvene trke konja kojima uvek prisustvuje kraljica sa čitavom kraljevskom porodicom i reč je o događaju koji u Britaniji uvek privuče veliku pažnju. Međutim, konji i trka nisu jedini razlog za to, već i opklade na boju kraljičinog šešira.,Keli navodi da je čula za te opklade i tražila od kladionica da dogovore poslednji trenutak do kojeg je moguće kladiti se.

Čak je u palati ostavila niz šešira različitih boja, kako niko ne bi otkrio koji će kraljica nositi, dodaje.

-Imala sam sastanak sa vlasnikom Pedi Pauer kladionica i dogovorili smo se da klađenje na boju kraljičinog šešira bude zatvoreno u tačno određeno vreme, kako niko ne bi varao - možda neko osvoji dosta novca - rekla je ona.

Zagrljaj sa Mišel Obamom je bio "prirodan"

Kraljica se sa nekadašnjom prvom damom Sjedinjenih Država susrela 2009. godine, kada su se zagrilile.Mediji pišu da je kraljica tada zanemarila protokol, ali Keli ističe da je to daleko od istine. ,-Zapravo, kraljici je bilo prirodno da pokaže naklonost i poštovanje prema velikoj ženi, tu zaista ne postoji protokol koji se striktno mora poštovati - piše ona. ,-Kada se oseti bliskost i domaćin posete pomogne kraljici da se popne uz stepenice, onda je zaista reč o ljudskoj dobroti i to je nešto što će kraljica uvek toplo dočekati - dodaje. ,Mišel Obama je u memoarima Becoming napisala da je do zagrljaja došlo kada su se i ona i kraljica požalile na cipele sa štiklom. ,-Bile smo samo dve dame koje muče cipele - dodala je Obama.

Neobična tajna odeće za kraljevsko krštenje ,,

Keli je otkrila da je jorkširski čaj pomogao da naprave repliku kraljevske odeće za krštenje, koju je prvi put koristio 2008. Džejms, sin princa Filipa. ,,- Da bismo bili sigurni da odeća izgleda autentično obojili smo je jorkširskim čajem - najjačim koji smo mogli da nađemo - piše Keli. ,- Stavili smo odeću u malu činiju, napunili je hladnom vodom i kesicom čaja i ostavili na pet minuta dok boja nije bila savršena - dodaje.

Autor: ČN

#kraljica elizabeta

'