AKTUELNO

Ovim činom mladoženja je ispunio želju svojoj pokojnoj devojci da bude nevesta.

Ksu Šinan (35) oženio se svojom mrtvom devojkom tokom njene sahrane kako bi pokazao svoju ljubav nakon što je izgubila bitku sa karcinomom dojke.

Njegova preminula partnerka Jang Liju bila je obučena u venčanicu i okružena buketom od 169 ruža kada joj je Ksu čitao bračne zavete.

Posebna ceremonija održana je na istoku Kine, a o ovom neobičnom događaju svedočile su porodice i prijatelji bračnog para.

- Ženo, molim te, ne brini. Ostatak mog života biće bolan, ali neću odustati - rekao je Ksu.

Jang je preminula 14. oktobra u 34. godini nakon što se pet i po godina borila sa rakom. Ksu je sedam dana nakon njene smrti ostao uz telo supruge, kako bi joj odao poštovanje, što je deo tradicije u Kini.

- Jang je imala operaciju i nekoliko hemioterapija, ali nikad nije plakala i uvek se smejala. Moja žena je rekla da niko ne sme da plače ako ona umre. Suzdržavao sam se da ne zaplačem, ali kada je njeno telo poslato na kremaciju, nisam više mogao da izdržim - rekao je mladoženja.

Inače, njihova ljubav počela je na fakultetu, poznanstvom preko interneta, ali je sve pošlo po zlu kada je krajem 2013. godine otkriven njen zdravstveni problem, koji se na žalost završio njenom smrću.

#Sahrana

'