AKTUELNO

Možda ste nekad prenoćili u čardaku, ili zaspali ispod otvorenog prozora drvenog vajata, ali u pravoj hrastovoj kaci u kojoj je nekada ključala šljivovica – sigurno niste bili!

- Gosti iz inostranstva samo žele da spavaju u ovim kacama. Kod nas su bili Kinezi koji su se oduševili izgledom i enterijerom, kažu da nikad nešto slično nisu videli - rekla je za RINU iz Koštunića Natalija Veselinović.

Foto: RINA

Mali, stisnut prostor i veliki krevet ono je što će vas zateći ako uđete u kacu. Kažu da je osećaj jedinstven i nisu slučajno dobile naziv ljubavne.

Foto: RINA

- To nam je najatraktivnije naselje. Ima devet kaca, pa smo ga zato prozvali i “Devet Jugovića”, a svaka nosi naziv po jednom. Najčešći gosti su nam mladi parovi, tako da smo ih prozvali i sredstvom za borbu protiv bele kuge - kaže Jovan Čeković, idejni tvorac ovog nesvakidašljeg projekta.

Foto: RINA

Sasvim je sigurno, da se umesto šljive i dunje danas u suvoborskim kacama tiskaju belosvetski gosti i ne pitaju za cenu. A meštani kažu kako kruži priča – da kad u kaci zanoći dvoje, sutra je napušta troje.

#Zanimljivosti

'