AKTUELNO

Par 57 godina nije imao decu.

Žena iz Indije za koju se veruje da je najstarija prvorotkinja na svetu, leži na jedinici intenzivne nege pored supruga više od sedam dana nakon rođenja bliznakinja.

Novopečeni otac Radža Rao (78) doživeo je srčani udar dan nakon što je njegova 74-godišnja supruga Eramati Mangajama carskim rezom rodila dve devojčice.

Par se venčao 1962. i 57 godina nije imao dece, sve do 5. avgusta, kad su rođene njihove ćerke bliznakinje koje su začete postupkom veštačke oplodnje.

Kako piše "Hindustan Times", Mangajama je u menopauzi već 25 godina. Zbog toga je donirano jajašce oplođeno spermom njenog supruga. Sanakajala Umašankar, direktorka indijske bolnice u kojoj je Mangajama rodila, kaže da je porođaj prošao glatko i bez komplikacija za mamu i bebe.

Međutim, 74-godišnju majku su smestili na jedinicu intenzivne nege kako bi se što pre oporavila od stresa koji je doživela. Drugi dan joj se pridružio i suprug Raja, koji se srušio. Nije poznato zašto još nisu otpušteni sa intenzivnog lečenja. Članovi njihove porodice izjavili su da su spremni da preuzmu brigu o devojčicama ako to bude potrebno.

#Beba

'