AKTUELNO

Naš narod važi za vrlo sujeveran i skloni smo tome da mnoge situacije tumačimo kao predskazanja.

Verujemo u mnoga nepisana pravila koja su nam preneli stariji članovi porodice, a ni samo ne znamo zašto.

Jedno od pravila jeste da nikada ne bi trebalo da nam se uskrste ruke pilikom upoznavanja s nekim. Ukoliko se četvoro ljudi pozdravlja i kojim slučajem ukrsti ruke veruje se da ovo predviđa svađu ili prekid prijateljstva.

Foto: Pixabay.com

Postoji i verovanje vezano za to koga ćete prvo sresti na ulici. Veruje se da deca donose sreću i radost ceo dan. Ukoliko vidite mladića i devojku znači da vam dan neće biti nesrećan. Ako sretnete muškarca ili ženu to znači da vam dan neće biti najbolji, a ako sretnete dosta staije ljude taj dan će vam biti pun ljutnje.

Smatra se i da crna mačka donosi nesreću, pa ako pređe nekom preko puta, treba se vratiti tj. ne presecati svojim kretanjem put kojim je prošla mačka

Foto: Pixabay.com

Naš narod kaže da stavljanje kape na krevet donosi lošu sreću. Neke kulture su smatrale da zli duhovi žive u ljudskoj kosi i da mogu preći na kapu.

Da li ste znali da, prema narodnom verovanju, nije dobro da stranac ode iz vaše kuće, a da nije seo, jer će odneti mir iz kuće.

Pročitajte još: MISLITE DA JE PROTIV UROKA?! Ovo je pravo poreklo CRVENOG KONCA koji nosite oko ruke - Kada saznate istinu, odmah ćete ga skinuti

#Nesreća

#Sujeverje

#verovanja

'