AKTUELNO

Toliko je pusto da je pogodno za snimanje horor filmova, ocenjuju meštani.

Avenija Bišop na severu Londona poznata je u svetu kao Ulica milijardera, budući da je u istoj izgrađeno 66 velelepnih vila čija ukupna vrednost iznosi oko 350 miliona funti (više od 390 miliona evra). Ovu ulicu naseljavali su neki od najbogatijih ljudi sveta.

Sultan od Bruneja, saudijska kraljevska porodica, Hizer Mils, Bili Butlin (osnivač letnjih kampova), Ričard Desmond (osnivač Ok! magazina), samo su neki od prethodnih vlasnika jednog ili više zdanja u ovoj multimilionski vrednoj ulici.

Međutim, u većini njih još od 1980-ih godina ne živi niko i praktično su ostale da trunu. Prema navodima pojedinih medija, poznati američki pevač Džastin Biber u ovoj ulici iznajmio je vilu sa 15 spavaćih soba, plaćajući 108.000 funti mesečni boravak. U evrima, to je iznos od oko 120.000!

Foto: Printscreen YouTube/ynuk.tv

Foto: Printscreen YouTube/ynuk.tv

Foto: Printscreen YouTube/ynuk.tv

Kako navode meštani, 95 odsto vlasnika zapravo i ne živi na Aveniji Bišop, a retko je i posećuju. Ulice i kuće su, kako kažu, prazne i zapravo je ovaj deo grada dosadan i praktično mrtav.

Prema navodima medija, većina kuća kupljena je početkom 1980-ih godina i plaćena oko milion funti, dok se danas mogu prodati za basnoslovnih 15 miliona (više od 16 miliona evra!). Poređenja radi, prosečna cena kuće u Velikoj Britaniji je 256.000 evra, pa se tako dolazi do zaključka da bi nekretnina u Aveniji Bišop bila čak 65 puta skuplja!

Na fotografijama jedne od najskupljih ulica u Londonu vide se preskupe vile koje su san snova, ali je njihova lepota izgubila sjaj s godinama. Zapuštena dvorišta, navučene roletne, ostarela stolarija, fasade i stubovi sa kojih se odvaljuje beton... Sve jasno govori da tu odavno nikoga nema. Neke vile se trenutno i prodaju.

#Kuća

#London

'