AKTUELNO

Muškarac po imenu Aleksandar pronađen je u šumi nakon što je mesec dana proveo u medveđoj jazbini na području ruske regije Tuva u blizini granice s Mongolijom, a lovci koji su ga pronašli prvo su pomislili kako je reč o mumificiranom telu.

No, onda su otkrili da je muškarac još uvek živ. Nanjušili su ga lovački psi koji su alarmirali svoje vlasnike, a oni su potom pozvali spasilačke službe. U šokantnom videu koji su objavili ruski mediji vidi se muškarac kom je celo telo prekriveno sasušenom krvlju i blatom, a koža mu je mrtvačke bele boje.

Muškarac koji se identifikovao jedino kao Aleksandar lekarima je rekao da ga je medved napao pre mesec dana. Slomio mu je kičmu i odneo ga u svoj brlog pa njegovo telo ostavio za kasnije. Ne seća se svog prezimena ni odakle je.

Aleksandar nije mogao da se kreće pa je pio sopstveni urin kako bi preživeo, no lekari priznaju kako ni sami ne znaju kako je ostao u životu. Ova priča mnoge je podsetila na film Povratnik u kojem se Leonardo Di Kaprio borio s medvedom i na kraju preživeo, a koji je snimljen prema istinitom događaju.

#Medved

'