AKTUELNO

Iako je danas u razgovoru za naš portal rekla da neće dolaziti u Klinički centar Srbije, jer su joj posete ćerki Miljani strogo zabranjene zbog korona virusa, Marija Kulić se predomislila, te smo je nešto posle podneva uslikali ispred ove zdravstvene ustanove.

Marija nije bila raspoložena da razgovara sa sedmom silom, već je u pratnji Miljaninog dečka Nenada Macanovića Bebice projurila pored okupljenih novinara i fotoreportera i ćutke, bez reči, utrčala u Urgentni centar, gde joj je ćerka Miljana smeštena u šok sobi.

Foto: Srpski telegraf

Sudeći po informacijama koje raspolažemo, pretpostavlja se da je Marija došla u Klinički centar Srbije kako bi sa doktorima, koji brinu o njenoj ćerki, porazgovarala o najnovijim rezultatima analiza koje su joj urađene rano jutros, ali i informisala o njenom zdravstvenom stanju i daljem toku lečenja.

Foto: Pink.rs

Podsećanja radi, Miljana je u beogradski Klinički centar prebačena iz Niša, gde se prvobitno lečila od komplikacija uzrokovanih operacijom želuca u Turskoj. Miljani su lekari u Nišu izvadili slezinu, a posle nekoliko dana je transportovali u Beograd, gde je nastavljeno lečenje.

Foto: Srpski telegraf

Miljana je i dalje u šok sobi, radili su joj jutros u 6 laboratoriju, uzeli krv, treba da prođe nekoliko sati da budu gotove analize, pa čekam da zovem doktore, da vidim kakvi su rezultati, ima li promena, šta će da mi kažu... Čekam da vidim hoće li je prebaciti na neko drugo odeljenje. Miljana je mnogo uznemirena i uplašena, kako i ne bi bila. Za razliku od drugih pacijenata na šok odeljenju, ona je svesna svega, svesna je i gde je, a dodatno je uznemirava to što oko sebe gleda druge pacijente u teškom stanju. Jako je uznemirena, a tamo nema ni nas, nema nikog svog - pričala je jutros za Pink.rs Marija.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, E-Stock/Časlav Vukojičić

Stanje joj je nepromenjeno, kao i u Nišu - najveći problem je ta tromboza stomačnih vena, sve vreme intravenski prima propisanu terapiju. To daje rezultate, ostali parametri su joj dobri, ti neki parametri padaju polako nakon operacije... Lepo reaguje na terapiju, ali kada pogledaju na skeneru, isto je stanje. Ne znam više, molim se Bogu, verujem u lekare i samo čekam neke bolje vesti. Ne spavam, ne mogu da se smirim, ne mogu da opišem koliko je teško sve ovo kroz šta prolazimo, ali iz ove kože se ne može - kroz suze poručuje Marija za Pink.rs.

Autor: D.T.

#Marija Kulić

#Miljana Kulić

#Nenad Macanović Bebica