AKTUELNO

Ovo nije znao!

U toku je kviz znanja u okviru specijalne nedelje, koji vodi voditelj Darko Tanasijević. Zadrugari odgovaraju na pitanja, kako bi pokušali da vrate "otete" takmičare.

Letnje Olimpijski igre 1996. godine održane su u kom gradu? - bilo je pitanje za Kristinu i Ša, a reper je tačno odgovorio da je to Atlanta i osvojio je poen za ekipu B.

Foto: TV Pink Printscreen

Koji horoskopski znak ima osoba rođena 28. februara? - glasilo je pitanje za Draganu i Cara, a ona je tačno odgovorila da su to Ribe, pa je osvojila bod za ekipu A.
Koje godine je Miloš Obrenović otpočeo svoju vladavinu? - glasilo je pitanje za Erminu i Đedovića, a on je tačno odgovorio da je to 1815, pa je osvojio bod za ekipu B.
Ime prvog veštačkog satelita lansiranog u orbitu je? - bilo je pitanje za Sandru i Miću, a ona je tačno odgovorila Sputnjik, pa je osvojila bod za ekipu A.

Foto: TV Pink Printscreen

Sedište kompanije Ikea nalazi se u? - glasilo je pitanje za Kenana i Jelenu, a Tahirović je tačno odgovorio da je to Švedska, što je doneo poen ekipi A.
Kretenje zemlje oko Sunca naziva se? - glasilo je pitanje za Miljanu i Kristijana, a oboje su pogrešno odgovorili na pitanje.
Prvo pozorište u Srbiji osnovano je u? - bilo je pitanje za Minu i Janjuša, a ona je tačno odgovorila da je to Kragujevac, pa je osvojila poen za ekipu A.
Temza je reka u? - glasilo je pitanje za Maju i Sanju, a Stankovićeva je pogodila da je to Engleska, pa je osvojila poen za ekipu A.

Foto: TV Pink Printscreen

Ko je napisao dramu "Mletački trgovac"? - bilo je pitanje za Nadicu i Mišela, a pevač je tačno odgovorio Šekspir, pa je osvojio poen za ekipu B.

Ekipa B trenutno gubi 12 poena razlike.

Koji mlečni proizvod je osnova Srpske salate? - bilo je pitanje za Matoru i Boru, a Matora je pogodila tačan odgovor i donela ekipi A još jedan bod.
Srbija je po površini manja od sledećih država? - glasilo je pitanje za Milicu i Teodoru, a Teodora je uspela da navede zemlje i osvojila je bod za ekipu A.

Foto: TV Pink Printscreen

Koja planina nije nacionalni park u Srbiji? Zlatibor, Kopaonik, Fruška gora? - bilo je pitanje za Jovanu i Paulu, a misica je pogodila da je to Zlatibor, pa je osvojila poen za ekipu B.
Najrasprostranjenija voćka u Srbiji je? Jabuka, šljiva, kruška? - bilo je pitanje za Aleks i Necu, a ona je tačno odgovorila šljiva, te je osvojila bod za ekipu A.
Kako se zove najveća planina Šumadije, Rudnik, Avala, Kosmaj? - bilo je pitanje za Kristinu i Ša, a reper je netačno odgovorio Avala, dok je pevačica tačno odgovorila Rudnik i time osvojila bod za ekipu A.

Foto: TV Pink Printscreen

Ko je od svetitelja kristio Isusa Krista, Petar, Pavle, Jovan? - glasilo je pitanje za Erminu i Đedovića, a ona je pogrešila, dok je Marko tačno odgovorio Jovan, i osvojio bod za ekipu A.

Detaljnije u nastavku ovog teksta.

Autor: M. P.