AKTUELNO

Jedna od najinteresantnijih gostiju.

U toku je "Praznik za stomak", a dok su Jovana Tomić Matora i Milan Janković Čorba spremali hranu, Bora Santana je ispitivao novu zadrugarku Jelenu Batos, koja je bila njihov gost, o ishrani u Skandinaviji, gde je živela i radila poslednjih godina.

Hleb se uopšte ne koristi, jedino testo su palačinke. Više se jede riba - govorila je Jelena.
Ja sam išao na sever Švedske, i tamo su čiste vode, tamo se jede dosta losos i pastrmka, pa rakovi, školjke - dodao je Čorba.
Primer u školama, hrana koja se sevira deci je jako zdrava, puna vitamina, gleda se jako ishrana, Tamo su više depresivni, zbog manjka sunca - nastavila je Jelena.

Foto: TV Pink Printscreen

Kad se najedeš, i osećaš se punim energije, znači da si zdravo jeo - dodala je Jelena.

Jelena je imala i par pitanja o kulinarstvu za Čorbu, a onda i za Matoru, pa je bila iznenađena kad je čula da se Bora i Matora znaju od detinjstva.

Foto: TV Pink Printscreen

Jelena je pred kraj emisije, otišla da probudi Nenada Aleksića Ša, pa ga pozvala da degustiraju zajedno, ali on nije hteo da prekine odmor, pa se zadrugarka vratila bez njega, ali je našla zamenu, Kristijana Golubovića.

Moramo da razumemo Nenada, on je zaljubljen i tuguje. Ja sam odmah prišla njemu, jer sam htela da dođem da ga podržim, a ne da ukanalim. Već sam dovoljno stvari probudila u njemu, i verujem da će za nedelju dana sve biti drugačije. Sve vreme potencira da ne želi da se pravda ljudima ovde, ja sam tu da mu kažem da se probudi iz tog sna, i da život postoji izvan Zadruge. On je prolupao, mora da se vrati stari Nenad, koji prvenstveno poštuje sebe - rekla je Jelena.
Šta očekuješ od njega? - pitao je Bora.
Da shvati da je život mnogo više nego Tara. On se jako puno borio u životu, i on sad treba sve da da nekome, ko možda to ne ceni. Nadica mu kaže to na pogrešan način, ali različiti ljudi, moraš na različite načine da priđeš. On teško prihvata savete, to više gleda kao kritiku. On misli da ona želi njega da uništi. Vi ste bili kao ja sad, mirni, na početku. Sad ste izgubili živce, pa na svaku sitnicu reagujete - govorila je Jelena.
Šta misliš, da li mu žele dobro zadrugari? - pitao je Bora.
Ne bih u to da ulazim. Osoba s kojom provodi najviše vremena, to mu nije prijatelj, jer govori ono što on želi da čuje - odgovorila je Jelena.

Foto: TV Pink Printscreen

Matora i Čorba su predstavili finalni proizvod, a onda i izneli na sto pred degustatorima, Jelenom i Kristijanom, pa su sačekali i kritike.

Foto: TV Pink Printscreen

Kristijan je ispričao i svoju priču o poseti Švedskoj i severu Evrope, pa je zajedno sa Jelenom prokomentarisao meni.

Foto: TV Pink Printscreen

Detaljnije u nastavku.

Autor: I.P.

#Zadruga